x تبلیغات
تبلیغات در گوگل نوین مارکتینگ

همه چیز در مورد الگوریتم Google RankBrain

 

RankBrain

 

گوگل از یک سیستم هوش مصنوعی به نام “RankBrain” برای کمک به مرتب سازی نتایج جستجوی خود، استفاده می‌کند. آیا شگفت زده‌اید که این سیستم چگونه کار می‌کند و چگونه با سیستم رتبه بندی گوگل هماهنگ است؟ در اینجا همه چیزهایی که ما در مورد RankBrain , بهینه سازی سایت می‌دانیم را می‌خوانید.

اطلاعات این مقاله از سه منبع اصلی به دست آمده است و به مرور زمان به روز رسانی شده‌اند که همراه با یادداشت‌هایی در مورد به‌روزرسانی آن‌ها ارائه می‌شود. این منابع عبارتند از:

  1. مقاله بلومبرگ که اخبار مربوط به RankBrain را پوشش داده است.
  2.  اطلاعات جانبی که گوگل در حال حاضر مستقیما در گستره موتور جستجو ارائه می‌دهد.
  3.  دانش ما و بهترین فرضیات در مواردی که گوگل پاسخی به آنها ارائه نمی‌کند. همین طور برخی اطلاعات این مقاله را تیم سئو نوین مارکتینگ آزمایش کرده و به نتایج جالبی در فارسی دست یافته است.

RankBrain

RankBrain چیست؟

RankBrain نام سیستم هوش مصنوعی گوگل در قالب یادگیری ماشین است؛ که برای کمک به پردازش نتایج جستجو استفاده می‌شود و توسط گزارش‌های بلومبرگ و همچنین توسط شرکت گوگل تایید شده است.

یادگیری ماشین چیست؟

یادگیری ماشین پدیده‌ای است که یک کامپیوتر به خود و نه توسط افراد دیگر یا برنامه ریزی‌های دقیق، می‌آموزد که چگونه کارها را انجام دهد.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی واقعی، یا به اختصار AI، پدیده‌ای است که در آن کامپیوتر به اندازه یک فرد باهوش هوشمند می‌شود. به عبارت دیگر دستیابی به دانش از طریق آموزش و یا از طریق ایجاد ساختارهایی بر مبنای چیزی که می‌داند و ارتباطات جدید را بر اساس آن برقرار می کند.

البته AI واقعی فقط در رمان‌های علمی تخیلی وجود دارد. در عمل، AI به سیستم‌های کامپیوتری اشاره دارد که برای یادگیری و ایجاد ارتباطات استفاده می‌شوند.

RankBrain

AI چه تفاوتی با یادگیری ماشین دارد؟

یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، به نظر نسبتا مترادف‌اند. شما ممکن است آنها را به جای یکدیگر استفاده کنید و یا می‌توانید از زبان ماشین برای توصیف نوع روش هوش مصنوعی استفاده کنید.

بنابراین RankBrain روش جدیدی است که گوگل نتایج جستجوی خود را با آن رتبه بندی می‌کند؟

خیر، RankBrain بخشی از الگوریتم کلی گوگل است. یک برنامه کامپیوتری که برای طبقه‌بندی میلیاردها صفحه و پیدا کردن صفحه مرتبط و متناسب با درخواست کاربر استفاده می شود.

نام الگوریتم جستجوی گوگل چیست؟

، الگوریتم جستجوی گوگل مرغ مگس ‌خوار ( Hummingbird ) نام دارد. برای چندین سال، الگوریتم کلی نام رسمی نداشت. اما در اواسط سال 2013، گوگل این الگوریتم را بازسازی کرد و نام آن را ( Hummingbird) گذاشت.

RankBrain

بنابراین RankBrain بخشی از الگوریتم جستجوی مرغ مگس خوار است؟

این درک ماست.  مرغ مگس خوار الگوریتم جستجوی کلی است، درست مانند یک ماشین که موتوری در درون خود دارد. خود موتور ممکن است از قطعات مختلف ساخته شده باشد، مانند فیلتر روغن، پمپ سوخت، رادیاتور و غیره. به همین ترتیب، مرغ مگس خوار شامل بخش‌های مختلفی است که RankBrain یکی از جدیدترین آنهاست.

به طور خاص، ما می‌دانیم RankBrain بخشی از الگوریتم کلی Hummingbird است، زیرا مقاله بلومبرگ روشن می‌کند که RankBrain تمام جستجوها را مدیریت نمی‌کند و فقط الگوریتم کلی قادر به انجام این کار است.

مرغ مگس خوار همچنین حاوی قسمت های دیگری است که سازگار با فضای SEO است، مانند پاندا Panda ، پنگوئن Penguin و دیگر الگوریتم‌هایی مانند روز پرداخت (Payday) که برای مبارزه با اسپم ساخته شده، کبوتر(Pigeon) که برای بهبود نتایج محلی مأموریت دارد، Top Heavy برای بارگذاری صفحات سنگین شامل تبلیغات زیاد عمل می‌کند،  Mobile Friendly برای ایجاد صفحات موردپسند کاربر بر روی موبایل  و Pirate (دزدان دریایی) برای مبارزه با نقض قانون کپی رایت طراحی شده‌اند.

من فکر می کردم که الگوریتم کلی  گوگل “PageRank” نامیده می شود؟

PageRank بخشی از الگوریتم کلی مرغ مگس خوار است که یک روش خاص برای ارائه اعتبار به صفحات بر اساس لینک‌هایی است که به  صفحه اشاره دارد.

PageRank  اولین نامی است که گوگل به یکی از بخش‌های الگوریتم رتبه‌بندی خود در شروع به کار موتور جستجوی خود در سال 1998 داده است.

گوگل از چه «سیگنال‌هایی » برای رتبه بندی خود استفاده می کند؟

سیگنال‌ها چیزهایی هستند که Google برای کمک به تعیین نحوه رتبه بندی صفحات وب استفاده می‌کند. به عنوان مثال، کلمات را در یک صفحه وب می‌خواند، بنابراین کلمات یک سیگنال هستند. اگر بعضی از کلمات با فونت درشت نوشته شده باشند، ممکن است سیگنال متفاوتی داشته باشند. محاسباتی که به عنوان بخشی از PageRank استفاده می‌شود، به آن صفحه یک امتیاز PageRank می‌دهد که باز هم یک سیگنال  است. اگر یک صفحه سازگار با تلفن همراه باشد، یک سیگنال دیگری را ثبت می‌کند.

تمام این سیگنال‌ها توسط بخش‌های مختلف در الگوریتم  مرغ مگس خوار پردازش می‌شوند تا شناسایی کنند کدام صفحات در نتیجه جستجوی شما پیدا شده‌اند.

چند سیگنال در آنجا وجود دارد؟

گوگل به طور مداوم بیش از 200 دسته بندی سیگنال عمده دارد که ممکن است تا 10،000 زیر مجموعه سیگنال داشته باشد. همان‌طور که در مقاله بلومبرگ نیز گفته شد، “صدها” عامل در آن مشارکت دارد.

این تفکر به نظر ما یک راهنمای مناسب است که به طور کلی نشان می‌دهد موتورهای جستجو مانند گوگل چگونه به رتبه بندی صفحات وب کمک می‌کنند.

آیا RankBrain سومین سیگنال مهم است؟

درست است. طبق گفته گوگل این سومین عامل مهم برای رتبه بندی صفحات وب است. برگرفته شده از مقاله بلومبرگ:

RankBrain یکی از “صدها” سیگنالی است که در یک الگوریتم برای تعیین نتایج جستجوی گوگل و رتبه بندی آنها استفاده میشود. در چند ماه گذشته، RankBrain سومین عامل مهم برای کمک به دسته بندی نتایج جستجو بوده است.

سیگنال‌های مهم اول و دوم چیست؟

در هنگام نگارش نخست این مقاله، گوگل در این باره چیزی نگفت. فرض ما این بود:

لینک مهم ترین سیگنال باقیمانده است و گوگل این لینک‌ها را در قالب رای شمارش می‌کند. این همچنین یک سیستم به شدت سالخورده است که در لینک‌های خود آنها را پوشش داده‌ام: سیستم شکست خورده  “Ballet Box ” که توسط گوگل و بینگ در گذشته استفاده می‌شد.

به عنوان دومین سیگنال مهم، حدس می‌زنم که «کلمات» باشند، چرا که کلمات شامل همه چیز از کلمات موجود در صفحات وب گرفته تا آنالیز و تحلیل کلماتی که کاربران در نوار ابزار جستجو وارد در خارج از RankBrain وارد می‌کنند.[ البته این نظر نویسنده مقاله سرچ انجین لند است و شاید سئو کاران برجسته و متخصصان هوش مصنوعی نظر دیگری داشته باشند آن چیز که روشن است گوگل هنوز بر روی این دو بخش تأکید ویژه‌ای دارد. ]

این کاملا درست بود. در مارس 2016، گوگل دو عامل اول را رونمایی کرد که شامل محتوا و لینک‌ها بودند. اما بین دو عامل لینک‌ها و محتوا گفته نشد کدام یک اول است.

RankBrain دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

با مکاتبه با گوگل، من متوجه شدم RankBrain عمدتا برای توصیف جستجوی کلمات استفاده می‌شود تا صفحاتی که دارای کلماتی هستند که به صورت دقیق در عبارات جستجو نوشته نشده‌اند را پیدا کنند.

آیا Google در حال حاضر راهی برای پیدا کردن صفحات فراتر از درخواست دقیق وارد شده ندارد؟

بله، گوگل صفحات فراتر از شرایط دقیق جستجو شده را برای مدتی طولانی پیدا می‌کرد. به عنوان مثال، سال‌ها پیش، اگر شما چیزی شبیه “کفش” را وارد می‌کردید، ممکن بود گوگل صفحاتی را که کلمه “کفش‌ها” در آن ذکر شده بود را پیدا نکند زیرا آنها از نظر فنی دو کلمه متفاوت‌اند. اما “ریشه یابی کلمات” گوگل را دقیق‌تر و هوشمندتر کرد تا آن را قادر سازد تفاوتی بین کفش و کفش‌ها قائل نشود درست مانند “دویدن” که به نوعی مشتق شده از “بدو” است.

گوگل همچنین در مورد اصطلاحات مترادف نیز هوشمند شده است، بنابراین اگر شما “کفش‌های کتانی” را جستجو کنید، ممکن است نتایجی در مورد “کفش‌های دویدن” نیز برای شما نمایش داده شود. همچنین به لحاظ مفهومی نیز اصلاحاتی صورت گرفته است تا بین کمپانی اپل و میوه سیب نیز قادر به تمایز باشد.

در مورد گراف دانش چه نکته ای وجود دارد؟

نمودار دانش یا گراف دانش که در سال 2012 راه اندازی شد، راهی بود که گوگل را برای برقراری ارتباط بین کلمات هوشمندتر کرد. مهم‌تر از آن،  گوگل همچنین یاد گرفته است بین رشته‌ها و عبارات تفکیک قائل شود.

رشته‌ها به معنی جستجو تمامی صفحاتی است که دارای کلمه‌ای با املای درست مانند “اوباما” هستند. اما در مورد عبارات، با جستجوی کلمه “اوباما” گوگل متوجه می‌شود که احتمالا منظور شما “باراک اوباما” رئیس جمهور آمریکا است و یک فرد واقعی با ارتباط با اوباما، مکان‌ها و چیزهای دیگر را به شما نمایش می‌دهد.

نمودار دانش پایگاهی از حقایق مربوط به جهان و روابط بین آنها است. به همین دلیل است که شما می توانید جملاتی مانند “همسر اوباما در چه زمانی متولد شد” را جستجو کنید و اطلاعاتی در مورد میشل اوباما، بدون حتی استفاده از نام او، کسب کنید.

چهار رکن اصلی مدیریت محتوا بهینه وب سایت

 این هفته برای برند شما عالی بوده است. یک پست در وبلاگ کار نشر محتوای شما را  در رسانه های جمعی شروع کرد، یک پایگاه خبری تصاویری را نشان داد که می توانید قسم بخورید از ویدیوهای شما استفاده کرده‌اند و مدیر فروشتان شما را در مورد کپی گرفتن از ورقه‌ای سفید به ستوه آورده است که تیم محتوایی تان دو سال قبل تولید کرده است. بله همه چیز درباره مدیریت محتوا است.

برای چک کردن اوضاع تمامی این موضوعات، ایمیلی را به تیم تولید محتوا خود ارسال می‌کنید  و در مورد دسترسی به موجودی محتوای خود سوالاتی می‌پرسید – پیدا کردن این‌ها در سرور خودتان کمی مشکل به نظر می رسد. نیم ساعت بعد، دو جواب دریافت می‌کنید که به شما می‌گوید این موضوع در حال بررسی است، به همراه یک کپی از یک فایل Word که به نظر می‌رسد چندین ماه است بروزرسانی نشده، سپس یک  گوگل شیت و در نهایت صفحه ای پشت و رو برای شما می فرستند؛ در عین حال متخصصین شما در تلاش‌اند تا بفهمند که کدام یکی از این مدارک معتبرترند. در این مدت زمان، ویبره گوشی تان به لرزه درمی‌آید و پیامی از مدیر فروش سمج خود دریافت می کنید که …

مدیریت محتوا برای بسیاری از تیم‌ها یک مشکل بزرگ است. در چند سال گذشته، مسئولیت‌ها و سرعت تیم‌های محتوایی تا مقدار زیادی رشد کرده است، که می‌تواند به دنبال کردن مقدار محتوای بسیار بیشتری منتهی شود. اگر موجودی محتوا به درستی ساخته شود، می‌تواند کارهایی بسیار بیشتر از تسریع کار تیم محتوایی انجام دهد؛ همچنین این کار می‌تواند به عنوان منبعی عالی برای کل تیمتان تلقی شود تا همیشه توانایی استفاده از مطالبی را که منتشر کرده اید را داشته باشند.

مدیریت محتوا

چهار رکن اصلی سیستم مدیریت محتوا

درست کردن یک موجودی محتوایی قدرتمند که توانایی حمایت همه جانبه از برندتان را دارد به چه چیزهایی نیاز دارد؟

 برای چنین کاری هیچ راه حل همه پسندی وجود ندارد. یک سیستم مدیریت محتوا عالی زبان، فرآیندها، و مواردی را بازتاب می‌دهد که منحصر به تجارت شما هستند. اما تعدادی رکن اساسی وجود دارند که قادرند به ساختن هر سیستم مدیریت محتوا کمک کنند.

اهمیت محتوا آنچنان است که بیل گیتس آن را پادشاه دنیای وب خوانده است با این نظر موافقید اگر هنور در پادشاهی محتوا شک دارید لطفا مقاله : آیا هنوز محتوا پادشاه است؟ را در بلاگ نوین مارکتینگ بخوانید.

رکن نخست: دردسترس بودن

یک موجودی محتوای عالی چندمنظوره است. این سیستم وضعیت تولید محتوا را به تولیدکنندگان محتوا و مدیریت اطلاع می‌دهد، در حالی که اطلاعات تاریخی بیشتری را در اختیار تیم‌های بازاریابی و فروش قرار می‌دهد که ممکن است به دنبال مطالب شما باشند. بنابراین، سیستم مدیریت محتوا ایده آل شما باید قابل دسترس بودن را در اولویت قرار دهد: چگونه می‌خواهید موجودی محتوای خود را بسازید که نه تنها توسط تیم های اولیه، بلکه توسط تیم های ارتباطاتی هم به راحتی قابل دسترسی باشد؟

دو روش برای رسیدن به این مهم وجود دارد. اولین روش کمی بسته است، چرا که اجازه دسترسی، تنها به تیم محتوایی محدود شده است، اما یک فرآیند ساده و رسمی هم برای بخش‌های دیگر قابل انجام است تا بتوانند برای استفاده از محتوا درخواست دهند.

روش دیگر استفاده از فرآیند اجازه گرفتن برای “باز کردن” محتوا است. با این روش، موجودی محتوا توسط بیشتر بخش ها قابل دسترسی و خواندن است، اما اجازه ویرایش کردن تنها به تعدادی کاربر مشخص محدود می‌شود. این روش برای سازمان‌هایی مفید  است که جست و جوی محتوایی در آنها بسیار زیاد است (برای مثال، اگر تیم فروشتان برای در میان گذاشتن محتوا با مشتریان احتمالی آموزش دیده‌اند)، یا برای تیم هایی که جور دیگری نمی‌توانند اطلاعات گردش کار را تراز کنند.

مدیریت محتوا

رکن دوم: به وقت بودن

موجودی محتوای شما همیشه باید به روز باشد.

اگرچه این نکته برای هیچکس چیز عجیبی نیست، اما باز هم یکی از بزرگترین مشکلات تیم‌های محتوایی باقی مانده است. با وجود همه اطلاعاتی که از موجودی محتوا انتظار داریم، درست کردن ورودی می‌تواند کاری زمانبر باشد که به سرعت در توده‌های درهم و برهم یک دوره تولیدی شلوغ گم می‌شوند.

دو راه کلیدی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آنها محتوای خود را به روز نگه دارید  از این راه به مدیریت محتوا بپردازید. اولین راه این است که موجودی محتوای خود را وارد گردش کار تولید محتوا خود کنید تا بتواند به عنوان یک ابزار در اختیار تیمتان باشد. برای مثال، یک تیم محتوایی کم سرعت تر می تواند اطلاعات مختلف را در یک گوگل شیت با همدیگر مقایسه کرده و سپس از همان صفحه برای ارائه در جلسات سردبیری استفاده کند.

با این حال، برای تیم‌هایی که محتوای زیادی را به صورت مداوم تولید می‌کنند، راهی مفیدتر این است که محتوای خود را در محیط سازماندهی شده قدرتمندتری ذخیره و مرتب کنند که توسط نرم افزار بازاریابی محتوایی شرکت پشتیبانی می شود. فناوری های مانند نرم افزار مدیریت دارایی های دیجیتال Skyword360 (DAM) به شما اجازه می دهند همه دارایی های خود را – اعم از عکس، ویدیو و حتی کتاب های الکترونیکی – گردآوری کنید، تا هر زمان که نیازهای فعلی‌تان حکم کردند قابل دیدن و ویرایش باشند.

اگر ابزارهای درست سازماندهی داشته باشید، می‌توانید به راحتی دارایی‌های محتوایی خود را منظم کرده و اطمینان حاصل کنید که همه آنها با استانداردهای فعلی نشان تجاری‌تان همخوانی دارند و اینکه موجودی محتوایتان به روز است.

دومین مورد کلیدی در مورد به روز بودن در مدیریت محتوا این است که بازدید و حسابرسی را به بخشی دائمی از فرآیندهای مدیریت محتوا خود تبدیل کنید. مشاهدات دائمی توسط مدیریت به علاوه حسابرسی های گاه گداری معمولا برای دقیق نگه داشتن اطلاعات فعلی و تاریخی بسیار کارآمد هستند.

مدیریت محتوا

رکن سوم: گردش کاری

بازاریابان معمولا فکر می‌کنند که ما افرادی چندکاره‌ایم، و بسیاری از ما واقعا به این صورت هستیم. اما واقعیت انتشار محتوا این است که بیشتر تیم‌ها در صورتی می توانند بهترین عملکرد خود را داشته باشند که برنامه خود را برای انجام کارهای مختلف تقسیم بندی کنند: انگارسازی و تفکر از خلاقیت و همکاری به دست می آیند، در حالی که ویراستاری و تولید معمولا به دلیل تمرکز فردی و موشکافانه به اوج خود می‌رسند.

تولید محتوای شما هر کدام از مراحل را به شیوه‌ای منحصربه فرد طی می‌کند، و بیننده‌ای که می‌خواهد به موجودی محتوای شما نگاه کند باید قادر باشد سریعا پیشرفت فعلی شما را ارزیابی کند. علاوه بر این، هر کدام از اعضاء تیم شما باید بتوانند اطلاعاتی را جدا کنند که به دنبالش هستند تا بتوانند آن را با کار خودشان هماهنگ کنند – از یک متخصص محتوا گرفته، تا یکی از اعضاء تیم فروش که از آن اطلاعات برای یکی از کارهای خود استفاده می کنند.

رکن چهارم: چرخه عمر

به همان شیوه ای که موجودی محتوا باید با گردش کاری هماهنگ باشد، یک سیستم مدیریت محتوا عالی اطلاعاتی را در مورد هر کدام از ورودی‌ها گردآوری و ذخیره می‌کند که با چرخه عمر محتوای‌تان هماهنگی دارند. ایده‌ها نسبتا اطلاعات کمتری را به خود اختصاص می‌دهند. کارهایی که در نهایت به مرحله تولید می رسند ممکن است اطلاعات جدیدی را به دست آورند، که از جمله آنها می‌توان به کلمات کلیدی، کمپین های مرتبط یا اطلاعات موضوعی و همچنین وضعیت تولید و بازبینی اشاره کرد. به محض اینکه مطلب شما آماده شد، اطلاعاتی مانند آدرس اینترنتی و تاریخ انتشار باید به همراه آن ثبت شوند.

نکته کلیدی دراین قسمت از مدیریت تولید محتوا این است که به روزرسانی اطلاعات باید به صورت سازمان یافته انجام شود، تا با فرآیند تولید محتوا هماهنگ باشد و از هر گونه شکاف اطلاعاتی جلوگیری به عمل آید که ممکن است یکپارچگی محتوای شما را تحت تاثیر قرار دهد. این مرحله از مدیریت محتوا همه ارکان دیگر را به یکدیگر مرتبط می‌سازد و در واقع موجودی محتوای شما را به ابزاری مناسب برای کارهای مختلف تبدیل می‌کند.

تکرار سبکی از زندگی است

فرآیند سازماندهی در یک فضای محتوایی بسیار سریع می‌تواند مشکل ساز باشد. تلاش‌های اولتان ممکن است چندان جالب نباشند، اما مسئله‌ای نیست. درست مانند هر فرآیند دیگری در بازاریابی محتوایی، سازماندهی یک تلاش تکراری است. برای اینکه بیشترین استفاده را از چنین فضایی ببرید، سعی کنید آن دسته از سوالات را ثبت کنید که به صورت مدام در مورد اطلاعاتتان دریافت می‌کنید، و گاها به دنبال راه هایی بگردید جواب‌های ممکن را با عادی ترین سوال های دریافتی مرتبط کنید.

اما بیشتر از هر چیز دیگری، سعی کنید تیم و سازمان خود را به صورت یکپارچه درآورید تا منافعی را درک کنند که یک محتوای منظم می تواند فرآهم آورد. با برنامه ریزی و کمی تلاش، این کار می‌تواند به یک منبع کم زحمت و پربازده تبدیل شود که نشان تجاری‌تان را در مورد محتوایی که تولید می‌کنید به وجد خواهد آورد، و همچنین نسبت به استفاده مناسب از آن اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

استراتژیست محتوا کیست؟

 استراتژیست محتوا کیست؟ چه وظایفی دارد؟ و نیازمند چه مهارت‌هایی است؟ در این مقاله بلاگ نوین مارکتینگ می‌خواهم در حد توان به این سوالات پاسخ دهم.

این روزها، بخصوص در فضای کسب و کارهای آنلاین، تعداد آگهی‌های استخدامی برای جایگاه شغلی استراتژیست محتوا افزایش یافته است. به نظر می‌رسد بسیاری از کسب و کارها به اهمیت وجود استراتژیست محتوا پی‌برده‌اند. هرچند بسیاری از آنها تعریف دقیقی از این جایگاه شغلی، شرح شغل، ویژگی‌های علمی و شخصیتی و… آن ندارند. همین موضوع باعث می‌شود انتظارات از یک استراتژیست محتوا گاهی بسیار بالاتر و گاهی بسیار کم‌تر از حد معمول باشد. البته علت این امر شاید عدم بلوغ این تخصص در سراسر جهان باشد. در واقع جایگاه شغلی استراتژیست محتوا در سراسر جهان عمر زیادی ندارد؛ و هنوز در چرخه رشد خود به سمت بلوغ حرکت می‌کند. در واقع در سال 2009 بود که برای اولین‌بار شرکت فیس‌بوک، در آگهی استخدام خود این کلمه را به‌کار برد. در نتیجه تعاریف و انتظارات از آن از جامعه‌ای به جامعه دیگر و از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت است. انگیزه نوشتن این مقاله این است که فارغ از مبهم گویی، تعاریف دقیقی از این جایگاه شغلی، وظایف و مهارت‌های مورد نیاز آن ارائه کنم.

پیش از هر چیز خوب است برای تحلیل استراتژی محتوایی خود با دپارتمان تولید محتوا نوین مارکتینگ تماس بگیرید تا مشاوره ای رایگان دراین باره دریافت کنید.

در این مقاله می‌خوانیم:

  • استراتژیست محتوا کیست؟
  • استراتژیست محتوا چه وظایفی دارد؟
  • استراتژیست محتوا چه مهارت‌هایی دارد؟

استراتژیست محتوا

استراتژیست محتوا کیست؟

بیایید اصطلاح “استراتژیست محتوا” را به واژگان تشکیل‌دهنده آن بشکنیم. شاید آشنایی با تعریف واژه‌های تشکیل‌دهنده، بتوانیم تعریف دقیق‌تری از استراتژیست محتوا داشته باشیم.

استراتژی چیست؟ و استراتژیست کیست؟

بزرگان علم مدیریت و همین‌طور برترین مدیران صنایع بزرگ، تعاریف مختلفی از استراتژی مطرح کرده‌اند. البته با اطمینان می‌توان گفت هیچ‌کدام از این تعاریف دقیق و کامل نیست؛ اما داشتن یک تعریف مشخص می‌تواند حدود و چارچوب ذهنی شما را نظم دهد.

جک ولش مدیر افسانه‌ای جنرال الکتریک در تعریف استراتژی چنین می‌گوید:

“استراتژی یعنی اینکه من تصمیم‌های شفاف و دقیق درباره روش رقابت با دیگران بگیرم.”

هنری مینتزبرگ از دانشمندان علم مدیریت نیز استراتژی را چنین تعریف می کند:

“استراتژی داشتن یعنی اینکه وقتی مجموعه تصمیمات ما در کنار هم دیده می‌شوند؛ بتوان الگوی مشخصی را در آنها مشاهده کرد.”

به طور دقیق‌تر و با بهره بردن از دو تعریف بالا می‌توان گفت: استراتژی یعنی تعریف مسیر، چارچوب و ساختاری مشخص برای انجام کارها، تا رسیدن به هدفی واضح و از پیش تعیین شده.

با تکیه بر این تعریف، استراتژیست کسی است که با بررسی دقیق توانایی سازمان، وضعیت رقبا و وضعیت بازار، بتواند استراتژی سازمان را برای دستیابی به اهداف تعریف شده مشخص کند.

استراتژیست محتوامحتوا چیست؟

تعریف محتوا می‌تواند موضوع یک مقاله دیگر باشد. اما در اینجا به اختصار درباره تعریف محتوا و محتوای آنلاین هم نکاتی را مشخص می‌کنم.

فرهنگ فارسی عمید در تعریف کلمه محتوی می‌گوید: آنچه درون چیزی قرار دارد.

با این تعریف هرچیزی می‌تواند محتوا باشد! اما ما به بعد دقیق‌تر و خاص‌تری از محتوا و تعریف آن نیازمندیم. در این تعریف که فضایی رسانه‌ای تر دارد؛ می‌توان گفت:

محتوا هر چیزی است که می‌تواند پیامی را منتقل کند. در این تعریف محتوا می‌تواند از یک بیلبورد تبلیغاتی تا روزنامه، کانال تلگرام، بلاگ شخصی و… باشد.

در نهایت محتوای آنلاین شامل انواع فرمت‌های متنی، ویدئویی، صوتی، تصویری و چندرسانه‌ای است؛ که در بستر وب، با اهداف گوناگون منتشر می‌شود.

پس فیلمی که ساخته می‌شود؛ کتابی که منتشر می‌شود؛ پیامکی که برای دوست‌تان ارسال می‌کنید؛ تصاویر شما در شبکه‌های اجتماعی، یک پادکست صوتی، یک ویدئوکست که روی یوتیوب منتشر شده است؛ و… همگی نمونه‌هایی از محتوای آنلاین هستند. در جهان وب جمله معروفی داریم : محتوا پادشاه است این شعار را شنیده اید ؟ اگر شنیده اید این شعار چقدر به نظرتان درست می آید برای سنجیدن این موضوع ما مقاله ای با عنوان : آیا هنوز محتوا پادشاه است؟این مقاله را بخوانید.

استراتژیست محتواحالا دوباره به سوال اصلی می‌رسیم: استراتژیست محتوا کیست؟

حالا که با تعاریف استراتژی، استراتژیست و محتوا آشنا شدید؛ احتمالا می‌توانید تعریف درستی از استراتژیست محتوا داشته باشید.

کریستینا هالورسن در کتاب “استراتژی محتوا برای وب” می‌گوید:

“استراتژی محتوا یعنی برنامه‌ریزی برای تولید، تحویل و مدیریت محتوای مفید و کاربردی”

بر مبنای این تعریف، استراتژیست محتوا کسی است که بتواند فرآیند برنامه‌ریزی برای تولید، توزیع و مدیریت محتوا را به بهترین وجه و بر اساس اهداف سازمان انجام دهد.

استراتژیست محتوا چه وظایفی دارد؟

اولین وظیفه استراتژیست محتوا در هر سازمانی، شناخت اهداف سازمان از تولید محتوا، توانایی‌ها و منابع سازمان در این حوزه و در نهایت رقبای سازمان در رسیدن به آن اهداف است. این شناخت کمک می‌کند تا استراتژیست محتوا بتواند درک و تحلیل درستی از وضعیت موجود داشته باشد؛ و استراتژی درستی را برای برنامه محتوایی سازمان در نظر بگیرد.

پس از این مرحله طبق تعریف استراتژی محتوا، استراتژیست محتوا باید برای سوالاتی در زمینه تولید محتوا، توزیع و ترویج محتوا و در نهایت مدیریت محتوا، پاسخ‌ دهد.

تولید محتوا

برای تولید محتوایی با کیفیت، یک‌دست، جذاب و منطبق بر نیازهای سازمان، استراتژیست محتوا باید برای سوالات زیر پاسخ مناسبی داشته باشد.

برای چه کسی محتوا تولید کنیم؟

با توجه به هدف تولید محتوا، می‌توان مخاطب محتوا را مشخص کرد. اینکه تصمیم دارید محتوای شما موجب فروش بیشتر یک خودرو شود؛ یا خدمات یک مرکز زیبایی را معرفی کند؛ مشخص‌کننده مخاطب خواهد بود. به عنوان مثال برای یک مرکز زیبایی ممکن است گروه مخاطب هدف خانم‌های دارای 30 تا 50 سال سن باشند.

موضوع محتوا چیست؟

حال که هدف از تولید محتوا و مخاطب آن مشخص شد؛ می‌توان موضوع محتوا را مشخص کرد. استراتژیست محتوا باید بتواند موضوعات اصلی و فرعی محتوا را بیابد؛ برای آنها عناوین مختلف تعریف کند؛ و ارتباط هر محتوا را با سایر محتواهای تولیدی تعریف کنید. در این زمینه استراتژیست محتوا باید بتواند مانند یک کتاب‌دار، موضوعات محتوا را دسته‌بندی کرده و بر اساس ویژگی‌های مختلف، آنها را طبقه‌بندی کند.

نوع و سبک محتوا چیست؟

محتوا می‌تواند در فرمت‌های مختلفی تولید شود. محتوای ویدئویی، صوتی، تصویری، اینفوگرافی و مادر همه محتواها، یعنی محتوای متنی در این گروه هستند. استراتژیست محتوا باید بتواند تعیین کند که از چه فرمت یا فرمت‌هایی برای تولید محتوا استفاده خواهد کرد.

هم‌چنین سبک یا ژانر محتوا نیز موضوع مهم دیگری است که باید در این قسمت به آن پرداخته شود. یک محتوای آموزشی چندرسانه‌ای، یک خبر متنی، یک ویدئوی طنز، یک پادکست صوتی درام، یک اینفوگرافی هیجان انگیز یا یک رپورتاژ تبلیغاتی، بر اساس اهداف و نیازهای مشخص شده، می‌توانند برای تولید محتوا در نظر گرفته شوند.

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا عملیاتی‌ترین ابزار دست استراتژیست محتوا است. ابزاری که مشخص می‌کند چه حجمی از محتوا، در چه بازه زمانی باید تولید شود. تقویم محتوا می‌تواند روالی منظم، نامنظم و یا ترکیبی داشته باشد. به عنوان مثال اینکه شما در ایامی خاص بخواهید پیامی را برای کاربر بنویسید؛ در تقویم محتوا و بر اساس استراتژی شما مشخص می‌شود. مثلا تبریک روز جهانی زن در یک مجله خودرو بی‌ربط به نظر می‌رسد؛ در حالی که در یک فروشگاه آرایش و زیبایی، می‌تواند پایه‌گذار یک کمپین بزرگ فروش باشد.

فرآیندهای عملیاتی تولید محتوا چگونه انجام می‌شود؟

منظور از این سوال وارد شدن به جزئیات بیشتر در مسیر تولید محتواست. یک استراتژیست محتوا در این زمینه باید بتواند برای سوالات زیادی پاسخ قانع‌کننده بیابد. در زیر چندین سوال نمونه را آورده‌ایم:

  • چه کسی محتوا را تولید می‌کند؟
  • آیا کار تولید و ویرایش محتوا بر عهده یک فرد است یا تیمی انجام می‌شود؟
  • هزینه‌های تولید محتوا چگونه است؟
  • آیا برون‌سپاری تولید محتوا به‌صرفه‌تر نیست؟
  • ابزارهای مدیریت پروژه کدام است؟
  • ابزارهای تولید محتوا کدام است؟
  • استانداردها و چارچوب‌های تولید محتوا چگونه است؟

در واقع یک استراتژیست محتوا که در حالی طراحی یک برنامه جامع حرفه‌ای است. چه به عنوان سردبیر یک مجله آنلاین و چه به عنوان مدیر محتوای شبکه‌های اجتماعی یک برند خاص، باید بتواند سوالات بالا را پاسخ داده؛ و نیازهای مطرح شده را رفع کند.

تا این مرحله استراتژیست محتوا توانسته است استراتژی‌های تولید محتوا را تعریف کند؛ اما این پایان کار نیست. حالا نوبت آن است که مسئله توزیع و ترویج و مدیریت محتوا مورد بررسی و برنامه‌ریزی قرار گیرد.

توزیع و ترویج محتوا

کانال‌های توزیع محتوا گوناگون است. یک محتوا می‌تواند در سایت رسمی شرکت، به عنوان یک خبر یا رپورتاژ در خبرگزاری‌ها، به عنوان یک پست وبلاگی، یک پیام کوتاه، یک تصویر یا ویدئو در اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر و… منتشر شود.

اینکه محتوای تولیدی در کجا، در چه زمانی و چگونه (با چه ساختاری) منتشر شود؛ یکی از مهم‌ترین وظایف یک استراتژیست محتواست. البته در این زمینه استراتژیست محتوا تنها نیست؛ و با ارتباط مستمر با تیم بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند تصمیمات دقیق‌تر و بهتری بگیرد.

هر مدیومی برای انتشار محتوایی خاص مناسب است. به عنوان مثال کاربرانی که در لینکدین فعالیت دارند؛ دارای ویژگی‌های متفاوتی نسبت به کاربران اینستاگرام هستند. هم‌چنین هر شبکه اجتماعی دارای چندین دنیای موازی است؛ که دارای جوامع متفاوتی است.

از سویی هر مدیوم امکانات مشخصی را در اختیار شما می‌گذارد. به عنوان مثال بهترین مکان برای یک ویدئوی آموزشی یوتیوب و نمونه‌های مشابه آن است. در حالی که برای درج یک توصیه چند خطی، بهتر است از توئیتر کمک گرفت.

در نهایت این استراتژیست محتوا است که باید بتواند بهترین مدیوم‌ها را برای انتشار محتوای تولیدی انتخاب کند.

اما ترویج محتوا نیز قطعا به دنبال توزیع محتوا خواهد آمد. سوال اساسی در این بخش این است که محتوای منتشر شده در رسانه‌های مختلف، چگونه باید ترویج داده شود. چگونه باید به مخاطبان خود بگوییم پستی تازه در وبلاگ رسمی شرکت منتشر شده است؛ و چکار کنیم که پیام به راحتی به دست مخاطب برسد.

ترویج محتوا شامل روش‌های مختلف بازاریابی محتوا است. البته لزومی ندارد که استراتژیست محتوا به تمام جزئیاتبازاریابی محتوا ورود پیدا کند. بلکه کافی است شرایطی را در تولید و توزیع محتوا فراهم کند که تیم بازاریابی محتوا بتواند به خوبی از آن برای بهبود راهکارهای بازاریابی محتوا استفاده کند.

مدیریت محتوا

در آخرین مرحله بسیار مهم است که استراتژیست محتوا بتواند محتوای تولید، توزیع و ترویج شده را مدیریت کند. در واقع هر محتوایی دارای چرخه عمر مشخصی است. استراتژیست محتوا باید بتواند از هر محتوایی در طول چرخه عمرش به خوبی مراقبت کند. تصمیم‌هایی مثل بهبود تدریجی محتوا، تغییر محتوا و حتی کشتن یک محتوا، از مهم‌ترین تصمیماتی است که در این زمینه باید گرفته شود.

استراتژیست محتوا

استراتژیست محتوا چه مهارت‌هایی دارد؟

هرآنچه به عنوان وظایف استراتژیست محتوا ذکر شد؛ باید در زمره توانایی‌های او نیز قرار گیرد. در واقع استراتژیست محتوا باید مهارت‌های لازم را برای اجرای وظایف‌اش داشته باشد. اما فارغ از موارد گفته شده، می‌خواهم از دیدگاهی فلسفی‌تر به موضوع مهارت‌های مورد نیاز استراتژیست محتوا بپردازم.

استراتژیست محتوا مانند هر استراتژیستی در هر حوزه‌ای، باید بتواند دیدگاه فراگیر و از بیرون، به کل پروژه محتوا داشته باشد. این نگاه کلی کمک می‌کند تا تصویری درست از فضای کلی کار در ذهن داشته باشد؛ و تصمیماتی درست برای اجرا بگیرد.

استراتژیست محتوا بیش از آنکه نویسنده قهاری باشد؛ باید مدیری توانمند باشد. او باید بتواند در نهایت تصمیمات درستی بگیرد؛ و ارتباط خوبی با تیم‌های کاری مختلف برقرار کند. چراکه مسئله محتوا یک مسئله تک بعدی نیست؛ و برنامه‌ریزی و اجرای درست آن نیازمند همکاری و هماهنگی تیم‌های مختلف از جمله تیم بازاریابی، تیم فروش، تیم طراحی، تیم تولید محتوا و… است.

البته این به آن معنا نیست که نیازی به دانش نگارش ندارد. در واقع استراتژیست محتوایی که اصول نگارشی را نداند؛ ذهنی خلاق نداشته باشد؛ فرمت‌های مختلف محتوا را نشناسد؛ ویژگی‌های رسانه‌های مختلف را نداند؛ و مطالعات پیرامونی کافی نداشته باشد؛ قطعا در کارش دچار مشکل خواهد شد. اما در کنار همه این موارد او باید بتواند به خوبی از این دانسته‌ها برای برنامه‌ریزی استراتژیک محتوای سازمان استفاده کند.

در نهایت یک استراتژیست محتوا باید ذهنی خلاق و تفسیرگر داشته باشد. در واقع اینکه استراتژیست محتوا بتواند درک درستی از وضعیت ماشینی که ساخته است داشته باشد بسیار مهم است. نرم افزارهای آماری (مثلا گوگل آنالیتیکس) می‌توانند اطلاعات خوبی درباره رفتار مخاطب به شما بدهند. اما روی اصلی سکه روش استفاده از این اطلاعات است. درک اینکه مفهوم نهفته در پشت این اطلاعات چه می‌گوید؛ به یک استراتژیست محتوا کمک می‌کند تصمیمات درستی درباره پروژه بگیرد.

فراموش نکنید که تعیین استراتژی محتوا اگرچه به طور جدی در آغاز هر پروژه انجام می‌شود؛ اما فرآیندی تدریجی است که باید به مرور اصلاح و تعدیل شود تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسد.

فرصت های از دست رفته برای ایجاد لینک: بازیابی لینک های معیوب

 

 

لینک های معیوباین مطلب سئو شنبه درباره لینک های معیوب است. لینک های معیوب نام دیگر لینک های شکسته است و عملا این دو واژه با هم برابرند ما یک راهنمای کامل برای این کار در نوین مارکتینگ منتشر کرده‌‌ایم با عنوان: یک راهنمای ساده اما کامل درباره لینک شکسته حتما این مقاله را در کنار مقاله حاضر بخوانید.

 ساختن لینک یک سرمایه گذاری است، بنابراین اجازه ندهید که تلاش‌های شما با لینک های معیوب به هدر رود! در این مقاله ما دو راه پیشنهاد داده‌ایم تا با استفاده از آنها لینک‌های معیوب که خطای 404 نشان می دهند را بازیابی کنید.

این اجتناب ناپذیر است. بر خلاف بهترین تلاش‌های شما برای جلوگیری از وقوع آنها، احتمالا برخی از خطاهای 404 وجود دارند که بر روی صفحات قدیمی در وبسایت شما نمایش داده می‌شوند. یا شاید فقط یکی به طور تصادفی نشانی اینترنتی وبسایت شما را به اشتباه در لینک تایپ کرده است.

برای بهینه سازی وب سایت خود حتما با دپارتمان بهینه سازی سایت نوین مارکتینگ تماس بگیرید ما بهترین مشاوره را به شما می‌دهیم.

مطمئنا، وجود خطاهای 404 برای نمایه سازی موتورهای جستجو چیز خوبی نیستند، اما آنها همچنین لینک‌های ورودی بالقوه ای هستند که اکنون معیوب شده و کارآیی خود را از دست داده‌اند. آیا می‌توان این لینک‌های معیوب را بازیابی کرد؟ من دو روش ارائه خواهم داد که ممکن است بخواهید آنها را امتحان کنید.

بازیابی لینک های معیوب با استفاده از گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول رایگان است که آن را به یک گزینه محبوب برای دریافت اطلاعات در مورد یک وب سایت بدل کرده. با این حال، راس جونز، دانشمند ارشد در زمینه جستجو در Moz، یک پست در مورد قابلیت اطمینان داده های گوگل سرچ کنسول نوشت که ما را به فکر فرو برد، بسیاری از داده ها در گوگل سرچ کنسول ، به ویژه در زمینه لینک‌ها، همیشه خیلی دقیق نیست. این به دلیل سرعت سایت Google است که صفحات مختلفی را که ممکن است لینک داشته باشند نشان می‌دهد.

علاوه بر این، همان‌طور که جونز در مقاله خود اشاره می‌کند، کنسول جستجوی گوگل فقط نمونه ای از لینک هایی را ارائه می دهد که Google برای نمایه گذاری سایت شما انتخاب کرده است. با این حال، اگر می خواهید شروع کنید، گوگل سرچ کنسول یک راه رایگان برای شروع اصلاح این لینک ها را فراهم می کند.

با

Crawl> Crawl Errors Report

شروع کنید. من دوست دارم لینک ها را احیا کنم و ببینم چه چیزی جذابی در مورد آنها وجود دارد. در اینجا یکی از مواردی است که در پست های وبلاگ ما آورده شده است را می بینید: ( لازم به توضیح است این مقاله از سرچ انجین لند ترجمه شده در قسمت منبع می‌‌توانید این مقاله را مشاهده کنید.)

لینک های معیوباگر بر روی ورودی کلیک کنید، می توانید مطالب بیشتری در مورد خطای 404 و جایی که از آن لینک شده است را بدست بیاورید:

لینک های معیوبهمان‌طور که می‌بینید، این لینک‌ های معیوب از یک وب سایت دیگر می‌آید. من همچنین می‌دانم که این لینک احتمالا از قبل وجود داشته است، چرا که گوگل تعیین کرد این یک خطای 404 در 25 دسامبر، 2016 بوده است- در گذشته ای نه چندان دور، با توجه به این موضوع که پست وبلاگ ما از سال 2015 وجود داشت. از URL می‌توان فهمید که این احتمالا به دلیل خطای تایپی تصادفی به هنگام ساخت لینک بوجود آمده است.

من متوجه شدم که این پست هنوز در وبلاگ وجود دارد و هنوز هم توسط گوگل نمایه گذاری شده است.

با این حال، URL به اشتباه در صفحه وب لینک شده است. ما می توانیم این را رفع کنیم و شاید خودمان یک لینک ورودی دریافت کنیم. وبسایت من در محیط وردپرس در لینوکس نوشته شده است، بنابراین، وقتی که نیاز باشد از فایل .htaccess برای هدایت 301 استفاده می‌کنم. در این مورد، خط زیر را به فایل htaccess خود اضافه می کنم:

Redirect 301 /blog/how-linkedin-ads-auction-works-the-hidden-relevance-score-component/embed/ https://www.marketing-mojo.com/blog/how-linkedin-ads-auction-works-the-hidden-relevance-score-component/

حالا این خطای 404 به پست صحیح در وبلاگ هدایت خواهد شد. ما نه تنها به کسانی که از این لینک استفاده می‌کنند تا اطلاعاتی که واقعا می‌خواستند را بیابند کمک کردیم، بلکه یک بک لینک ورودی را در این روند به دست آوردیم.

بازیابی لینک های معیوب با Ahrefs

Ahrefs یکی دیگر از ابزارهای عالی SEO است قبل از هر چیز در مقاله نوین مارکتینگ با عنوان: معرفی ابزارهای Ahrefs که برای سئوی حرفه‌ای به آن نیاز دارید  به درستی بشناسید این ابزار و جزئیات اطلاعاتی دقیق تری را نسبت به گوگل کنسول سرچ دارد. جونز در مقاله خود این مقاله را همراه با ابزارهای متعددی که داده‌های بک لینک ورودی بیشتری نسبت به کنسول جستجوی گوگل دارند، ارائه می دهد:

Ahrefs یک گزارش ویژه تحت عنوان “Backlinks Broken” دارد که در آن شما می‌توانید لینک‌های بالقوه را برای بازیابی پیدا کنید. شما همچنین می‌توانید فیلترهایی را برای نشان دادن لینک‌های پشتیبان ” dofollow” تنظیم کنید که تنها با متمرکز کردن تلاش‌های خود بر روی لینک‌هایی که بیشترین امکان کمک به رتبه بندیتان را دارند می‌توانید رتبه را بهبود ببخشید. در اینجا یک لینک پیدا کردم که یک خطای 404 تولید می‌کرد:

لینک های معیوب

پس از بررسی های بیشتر، مشخص شد که من یک ریدایرکت 301 در مسیر وب سایت قدیمی خود داشته بعد از لینک بازاریابی منابع Mojo، فضایی (20٪) وجود خواهد داشت. متأسفیم. این تغییر مسیر برای این لینک ورودی قدیمی است.

خوشبختانه، این به راحتی در فایل .htaccess تعمیر می‌شود. بنابراین من به فایل htaccess . برای رفع مشکل می‌روم، و تغییر مسیر 301 را به صورت زیر ویرایش می کنم:

Redirect 301 /resources/%20 https://www.marketing-mojo.com/resources/

اکنون می توانیم این لینک dofollow را بازیابی کنیم.

این یک روش ساده ، اما موثر است – و چیزی است که بر روی آن کنترل دارید. ساخت لینک یک سرمایه گذاری است و زمان زیادی برای انجام آن به طور کامل و موثر مورد نیاز است. بنابراین خطاهای 404 و لینک های معیوب را کشف کنید و لینک های آن را تا حد امکان نگه دارید. برای آنها سخت تلاش کنید.

 

CTR در گوگل ادوردز چیست و چگونه آن را افزایش دهیم؟

 تبلیغات در گوگل

CTR در گوگل ادوردز موضوع پر اهمیتی است؛ اما بهتر است بدانید که CTR به تنهایی دارای مفهوم مستقل و جداگانه‌ای است. در واقع CTR سنجه‌ای است که با آن می‌توان نرخ تبدیل کلیک‌ها را در فضاهای مختلف وب سنجید. از این رو پیش از ورود به بحث CTR در گوگل ادوردز باید شناخت کافی از مفهوم CTR داشته باشیم.

CTR چیست؟

CTR خلاصه عبارت  Click Through Rate به معنای نرخ کلیک است. به عبارت دقیق‌تر CTR به شما نشان می‌دهد که چند درصد از بازدیدکنندگان یک لینک، یک صفحه یا یک بنر تبلیغاتی روی آن کلیک کرده‌اند. به عنوان مثال CTR بنری که از 100 مرتبه نمایش 5 کلیک دریافت کرده است، 5 درصد می‌شود.

اهمیت CTR در چیست؟

بی‌گمان CTR یکی از مهم‌ترین معیارهای سنجش در فضای وب است. نیاز به توضیح نیست که افزایش CTR چقدر می‌تواند در بهبود درآمد یک وب‌سایت یا بنر تبلیغاتی موثر باشد. این موضوع به شکل دیگر حتی در کسب و کارهای سنتی نیز وجود دارد. طبیعتا بسیار مهم است که بدانیم تبلیغات ما برای چند درصد از مخاطبان جذاب است و چه تعداد از آنها به مشتری تبدیل می‌شوند؛ تا بتوانیم با تغییرات گوناگون این نرخ را به نفع کسب و کار خود افزایش دهیم.

درباره CTR در گوگل ادوردز چه می‌دانید؟

تبلیغات ایجاد شده در گوگل ادوردز نیز دارای معیار CTR هستند. این معیار می‌تواند به صورت عمومی برای آگهی شما عمل کند؛ یا می‌تواند به صورت اختصاصی نرخ کلیک را بر مبنای هر کلمه کلیدی خاص در آگهی شما بسنجد. به هر حال هر چقدر CTR گوگل ادوردز شما بیشتر باشد، بازدید کننده بیشتری دریافت می‌کنید.

میزان منطقی CTR در گوگل ادوردز چقدر است؟

اگر تجربه استفاده از تبلیغات در گوگل را داشته باشید؛ حتما با نرخ کلیک کاربران روی آگهی خود (همان CTR) در گزارش‌های ارائه شده روبرو شده‌اید.

شاید همیشه این سوالات را داشته اید که آیا این نرخ طبیعی است؟ میانگین مناسب CTR چقدر است؟ CTR بالاتر بهتر است یا پایین‌تر؟ برای تغییر نرخ CTR چه باید کرد؟

در بازارهای رشدیافته‌تر مثل بازار گوگل ادروز در آمریکا، میانگین این نرخ برای کلمات کلیدی و صنایع مختلف به صورت متوالی استخراج و منتشر می‌شود. اما در بازار ایران و برای زبان فارسی، هنوز عدد دقیقی از میانگین این نرخ شناسایی و استخراج نشده؛ و هرچه هست بر مبنای تجربه فعالان این حوزه به دست آمده است.

در نتیجه بهترین راه برای یافتن نرخ CTR منطقی هر حوزه فعالیت، دریافت مشاوره از متخصصین گوگل ادوردز در آن حوزه است. ارزش اطلاع از میانگین CTR در صنعت مدنظر شما، از این نظر است که کمک می‌کند تا بدانید وضعیت آگهی شما چطور است؛ آیا نیاز به بهبود دارد یا خیر و…

البته بررسی‌های مختلف نشان می‌دهد که در حال حاضر میانگین CTR برای تبلیغات در گوگل ادوردز، حدود 2 درصد است. بر این اساس هر آگهی با CTR بیش از 2 درصد می‌تواند بالاتر از حد متوسط نامیده شود. به طور دقیق‌تر متوسط CTR در تبلیغات گوگل 1.91% برای آگهی‌های جستجو و 0.35% برای تبلیغات بنری در سایت‌های طرف قرارداد گوگل است. اما این عدد فقط متوسط این صنعت است. بنابراین به عنوان یک قاعده کلی و بنا بر تجربه، یک نرخ کلیک خوب برای گوگل ادوردز بین 4 تا 5 درصد و در تبلیغات بنری سایت‌های طرف قرارداد گوگل 0.5 تا 1 درصد است.

جالب است بدانید که میانگین CTR در گوگل ادوردز می‌تواند بر عملکرد آگهی‌های آینده شما نیز تأثیر بگذارد. زیرا گوگل از داده‌های تاریخی خود برای محاسبه میزان پیش‌بینی شده CTR استفاده می‌کند.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشیم میانگین CTR و همچنین سایر معیارهای کلیدی می‌تواند به طور گسترده‌ای در صنایع مختلف متفاوت باشد. زیرا برخی از صنایع رقابتی‌تر از سایر صنایع‌اند. در نتیجه استفاده از تجربه متخصصان این حوزه و ثبت تجارب کسب شده می‌تواند در بهبود تجربه شما در مراتب بعدی ثبت آگهی موثر باشد.

CTR در گوگل ادوردز بهتر است بالاتر باشد یا پایین‌تر؟

این مسئله جواب مطلقی ندارد. طبیعتا هرچه نرخ تبدیل بازدید به کلیک شما بیشتر باشد مشتریان بیشتری به سمت شما خواهند آمد. البته این مسئله می‌تواند هزینه‌های کلی تبلیغات شما را نیز بالا ببرد؛ اما به دلیل الگوریتم خاص گوگل ادوردز، هم‌زمان هزینه هر کلیک روی آگهی شما را کاهش می‌دهد.

طبیعتا CTR پایین باعث کاهش درآمد شما خواهد شد. همچنین کاهش CTR به معنای جذابیت کم آگهی شماست؛ و همین موضوع موجب کاهش امتیاز کیفیت آگهی شما در تبلیغات گوگل (Quality Score) خواهد شد. حتما بهتر از من می‌دانید که گوگل تعرفه هر کلیک را با توجه به قیمت پیشنهادی رقبا و همین‌طور امتیاز کیفیت آگهی شما تعیین می‌کند. در نتیجه همان‌طور که گفتیم CTR پایین به معنای افزایش تعرفه پرداختی به ازای هر کلیک دریافتی خواهد بود.

آیا CTR بالا در گوگل ادوردز برای موفقیت کافی است؟

خیر. واقعیت این است که CTR بالا تنها یکی از شاخص‌های مهم است. کمپین تبلیغاتی شما در صورتی موفق خواهد شد که سایر شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI: Key Performance Indicator) شما نیز بالا باشد. در واقع بالا بودن CTR در گوگل ادوردز در کنار سایر شاخص‌های مثبت می‌تواند به بهبود نتایج مالی دریافتی از آگهی، به شما کمک کند.

در این میان از این موضوع غفلت نکنید که CTR بالا به هر قیمتی نیز خوب نیست. در واقع اگر CTR شما بیش از حد، از میانگین بازار بالاتر است؛ یعنی اشکالی وجود دارد! ممکن است متن آگهی شما گمراه‌کننده باشد؛ یا هدف‌گیری شما بیش از حد معمول وسیع باشد. حتی ممکن است مشکل از جای دیگری باشد.

به عنوان مثال فرض کنید آگهی شما جذاب و با کیفیت است و به همین دلیل CTR بالایی را تجربه می‌کنید. اما صفحه لندینگ شما برای آگهی بهینه نشده است، دکمه CTA در جای مناسبی قرار ندارد، قیمت پیشنهادی شما مناسب نیست، محصول شما کیفیت لازم را ندارد و… آیا در این شرایط بالا بودن CTR در گوگل ادوردز به شما کمکی کرده است؟

پس همان‌طور که پیش از این گفتم شما باید سعی کنید در تمام شاخص‌های کلیدی عملکرد از امتیاز خوبی برخوردار باشید؛ تا بتوانید به موفقیت برسید.

چگونه CTR تبلیغات گوگل خود را بالا ببریم؟

در نظر داشته باشید که زمان‌هایی وجود دارد که شما فقط می‌خواهید نرخ کلیک خود را به هر روشی افزایش دهید. مثلا ممکن است علت آن کمک به افزایش نمرات کیفیت، افزایش ترافیک یا به دست آوردن دیدگاه نسبت به یک محصول جدید باشد.

واقعیت مهم دیگر این است که لزوما روش‌های زیر در هر شرایطی باعث افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری نمی‌شود. در نتیجه جهت استفاده از آنها باید ویژگی‌های خاص کسب و کار خود را نیز در نظر بگیرید و بر اساس مقتضای آن از این روش بهره بجویید.

با در نظر گرفتن این پیش‌فرض که سایر شاخص‌های کلیدی عملکرد شما مناسب است و شما می‌خواهید CTR را با روش‌های معقولانه بالا ببرید؛ در ادامه به معرفی روش‌هایی برای بهبود CTR در گوگل ادوردز می‌پردازیم که به سرعت می‌توانند با افزایش CTR در گوگل ادوردز ترافیک وبسایت شما را بالا ببرند.

هدفمند سازی کلمات کلیدی را انجام دهید

آگهی شما برای تعداد مشخصی کلمات کلیدی خاص نمایش داده می‌شود و کلیک می‌گیرد. در نتیجه انتخاب مرتبط‌ترین کلمات کلیدی با آگهی، می‌تواند برای بهبود CTR در گوگل ادوردز به شدت موثر باشد. پیدا کردن این کلمات می‌‌تواند با جستجوی کلیدواژه‍‌های احتمالی در گوگل و بررسی موارد پیشنهادی خود گوگل و هیمن‌طور بررسی آگهی‌ها و وب‌سایت‌های رقبا انجام شود.

کلمات کلیدی منفی را فراموش نکنید

کشف کلمه‌های کلیدی منفی می‌تواند به بهبود CTR شما کمک کند. در نتیجه می‌تواند موجب کاهش هزینه‌ها و بهبود نمرات کیفی آگهی شما شود. ما به زودی مقاله ای درباره متد های کشف کلمات کلیدی منفی در نوین مارکتینگ منتشر خواهیم کرد.

کلمات کلیدی منفی بخش مهمی از یک حساب کاربری سالم AdWords است. کلمات کلیدی به گوگل توضیح می‌دهد که چه چیزی را می‌خواهید؛ اما کلمات کلیدی منفی به گوگل می‌گوید که شما مطلقا با چه جستجوهایی نمی‌خواهید آگهی‌تان نمایش داده شود.

ثبت کلمات کلیدی منفی موجب می‌شود که آگهی شما هزینه‌های کمتری برای کلیک‌های بی‌ارتباط و مضر بپردازد؛ و از طرفی موجب بالا رفتن CTR آگهی می‌شود.

یک مثال ساده از کلمات کلیدی منفی کلیدواژه “تعمیر کولر گازی” برای کسی است که فروشنده این محصول است!

از شبکه جستجوی گوگل خارج شوید

بسیاری از کلیک‌هایی که شما در رابط کاربری AdWords مشاهده می‌کنید از وب‌سایت google.com نمی‌آیند. بلکه از شبکه وسیعی از وب‌سایت‌های شریک گوگل به نام شبکه جستجوی گوگل می‌آید (موتورهای جستجویی که از سیستم گوگل برای جستجوی وب استفاده می‌کنند.).

بعضی از این وب‌سایت‌ها می‌توانند با کیفیت باشند. در حالی که برخی از آنها اسپم کامل هستند. متاسفانه، گوگل اجازه نمی‌دهد که وب‌سایت‌های شریک جستجوی خاصی را به فهرست سیاه خود اضافه کنید.

بنابراین شما فقط می‌‌توانید بین بودن در این وب‌سایت‌ها و نبودن، یک حالت را انتخاب کنید. در نتیجه کلید این تصمیم‌گیری در آن است که تشخیص دهید آیا شبکه شریک گوگل برای شما مناسب است یا نه.

البته حقیقت این است که به صورت پیش‌فرض بهتر است عطای این شبکه‌ها را به لقایش ببخشید. هرچند در مواردی خاص با بررسی هر دو حالت ممکن است نتیجه دیگری حاصل کنید.

از تایمر شمارش معکوس استفاده کنید

تایمر شمارش معکوس یک روش موثر در ایجاد حس اضطرار در کاربران برای ترغیب آنها برای کلیک بر روی آگهی شما است. جاناتان دین، موسس و مدیرعامل  klientboost(یک آژانس تخصصی در زمینه تبلیغات PPC)، به شدت انجام این کار را توصیه می‌کند. البته توضیح چگونگی تنظیمات شمارنده معکوس در گوگل ادوردز از حوصله این مقاله خارج است.

به طور خلاصه در ابتدا شما باید مطابق تصویر زیر زمانی را برای شروع و پایان شمارنده معکوس آگهی خود انتخاب کنید.

CTR در گوگل ادوردز

آنچه در نهایت کاربران با آن روبرو می‌شوند چیزی شبیه تصاویر زیر است. در این تصاویر مشاهده می‌کنید که زمان یک آگهی به صورت معکوس کاهش می‌یابد.

CTR در گوگل ادوردز

CTR در گوگل ادوردز

CTR در گوگل ادوردز

جاناتان دین معتقد است که اضافه کردن یک تایمر شمارش معکوس آسان‌تر و بهینه‌تر از صرفه‌جویی در تعداد کاراکترهای آگهی است. او در پستی که در بلاگ خود نوشته است توضیح می دهد که تجربه استفاده از کانتر شمارش معکوس در آگهی Clarks America در جمعه سیاه، با و بدون تایمر معکوس یک افزایش 32 درصدی در میزان CTR را نشان می‌دهد.

از نام‌های تجاری برای جلب توجه استفاده کنید

بیایید نگاهی به جستجوی گوگل برای اصطلاح “اپل” بیاندازیم.

CTR در گوگل ادوردز

از پنج تبلیغی که اینجا مشاهده می‌کنید، کدام یک بیشتر برای شما مهم است؟ برای من تبلیغ شماره 3 و 4 این خاصیت را دارند. اگر توجه کرده باشید این دو تبلیغ با استفاده بیشتر از نماد iPad توانسته‌اند توجه بیشتری را به سمت خود جلب کنند.

جاناتان لانگ، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Market Domination Media، درباره اهمیت استفاده از نمادها برای جلب توجه مخاطب به تبلیغات چنین می‌گوید:

نمادها واقعا به آگهی‌های تبلیغاتی (اگر از آنها به درستی استفاده کنیم) در برابر تبلیغات مشابه برای محصولات مشابه و یا خدمات مشابه، کمک می‌کند. در یک دریای متن، نمادها می‌توانند یک آگهی تبلیغاتی را متمایز کنند و توجهات را به سمت خود جلب نمایند.

استفاده از کلیدواژه اصلی در URL

این پیشنهاد می‌تواند باعث اعتماد بیشتر مخاطب به آگهی شما شود. قرار دادن کلمه کلیدی اصلی در URL یک آگهی به خوانندگان یک سرنخ دیگر می‌دهد که آگهی شما در مقایسه با سایر آگهی‌ها ارتباط بیشتری به جستجوی آنها دارد. در نتیجه با اطمینان بیشتری روی آگهی شما کلیک می‌کنند.

یک مثال خوب از این روش نمونه زیر است که در مقاله‌ای در وبلاگ Word stream نوشته شده شده است:

 

CTR در گوگل ادوردز

همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید، یکی از آگهی‌ها از کلمات کلیدی در URL استفاده کرده است. حدس بزنید کدام یک از آنها کلیک بیشتری دریافت کرده‌اند.

تحقیقات Word stream نشان می‌دهد که از 580 هزار آگهی که آنها آن را تجزیه و تحلیل کرده‌اند؛ 33 درصد آنها از کلمات کلیدی در URL نمایش داده شده خود استفاده نمی‌کنند.

نویسنده این مقاله می‌گوید: “ما به طور پیوسته متوجه می‌شویم که تبلیغات دارای کلمات کلیدی در URL های نمایش داده شده، دارای CTR بسیار بالاتر از تبلیغات بدون این ویژگی هستند.”

از مخاطب بخواهید کلیک کند

من همیشه از اثر دکمه CTA شگفت زده شده ام. در تبلیغ در گوگل نیز استفاده از این روش می‌تواند بسیار موثر باشد.

فراموش نکنید که یکی از قوی‌ترین نیروهای موجود برای کلیک گرفتن از کاربر، رضایت و نیاز او نیست؛ بلکه توانایی در تحریک و تهییج او برای کلیک کردن است. استفاده از جملاتی برای بیان این درخواست و یا توصیف بخشی از آنچه که مخاطب با کلیک روی آگهی ما به دست می‌آورد، در این زمینه کمک کننده است.

این یک روش فوق العاده ساده است که می‌تواند در عرض چند ثانیه انجام شده و منجر به کلیک بیشتر شود.

در حقیقت جملات بالا بخشی از نوشته‌ای در مورد روانشناسی CTA بود که توسط جرمی اسمیت، یک مشاور حساب‌های گوگل ادوردز، تهیه شده است. او در ادامه این جملات می‌گوید که ما می‌توانیم روی کنجکاوی خوانندگان خود، با ارائه دلایل مختلف (مانند “دریافت اطلاعات بیشتر” یا “دانلود کتاب”)، روی ذهن آنها برای کلیک کردن کار کنیم.

گوگل (فراموش نکنید که گوگلی‌ها به دلایل متعدد دوست دارند CTR تبلیغات شما بالا باشد)، پیشنهاد می‌کند که در متن تبلیغ خود از یک متن CTA استفاده کنید؛ تا مشتریان دلیل مشخصی برای کلیک کردن خود داشته باشند. به طور دقیق‌تر آنها در بخش راهنمای گوگل ادوردز می‌گویند:

آیا شما چیزی را برای فروش ارائه می‌دهید؟ پس به مردم بگویید که چگونه می‌توانند آن را دریافت کنند. همین‌طور به مردم بگویید چگونه با شما تماس بگیرند.

یک CTA خوب می‌تواند تفاوت آگهی شما، بین کلیک کردن یا نادیده گرفته شدن باشد. پس اطمینان حاصل کنید کسانی که آگهی شما را می‌بینند دچار آن حس کنجکاوی می‌شوند؛ و روی آگهی شما کلیک می‌کنند.

عناوین مناسبتی را فراموش نکنید

همیشه یک رویداد یا مناسبت جدید پیش روی شماست. شما می‌توانید رویدادهای ملی و منطقه‌ای خود را لیست کنید و آگهی‌های خود را با توجه به آنها مناسب‌سازی نمایید. اغلب مردم علاقه زیادی دارند که به مناسبت‌های مختلف تخفیف‌هایی به دست آورند. عناوینی مثل جشنواره بهاره، تخفیف به مناسبت شروع مدارس و… از این دست است.

این موارد می تواند به شدت بر افزایش CTR در گوگل ادوردز تاثیر بگذارد.

قیمت‌ها را از متن آگهی حذف کنید

وجود قیمت در یک متن آگهی به کاربر می‌گوید که کلیک کردن روی آن هزینه دارد. در نتیجه در اغلب موارد حذف قیمت از متن آگهی می‌تواند به افزایش CTR در ادوردز گوگل کمک کند. همچنین حذف قیمت در شرایطی که شما ارزان‌ترین آگهی موجود در صفحه نیستید، بسیار موثر و مفید است.

به جای قرار دادن قیمت در آگهی، می‌توانید پیشنهاد خود را با ارائه میزان تخفیف ارائه دهید. مثلا به جای اعلام هزینه 500 هزار تومانی، از تخفیف 20 درصد یا 50 هزار تومانی صحبت کنید.

چیزی را به رایگان ارائه دهید

چه کسی از کلمه رایگان بدش می‌آید؟ پس کافی است که بخشی از محصول یا سرویس را به رایگان ارائه دهید. یک کتابچه رایگان، هدیه رایگان یا مشاوره رایگان می‌تواند پیشنهاد خوبی برای افزایش CTR در گوگل ادوردز باشد.

هر چیزی را تست کنید

کلمات کلیدی دقیق برای مطابقت با متغیرهای بیشتر

 

کلمات کلیدی دقیق
 

تعاریف در گوگل نیز به طور مداوم در حال تغییر هستند، در شروع ماه اکتبر اعلام کردند، کلمات کلیدی دقیق ما دقت کمتری خواهد داشت و با کلمات متغیر کلیدی بیشتری مطابقت برقرار می‌کند. بیایید نگاهی به منظور این جمله بیندازیم.

برای این که این تغییرات در حساب کاربری گوگل ادز شما تأثیر نداشته باشد از دپارتمان تبلیغات در گوگل نوین مارکتینگ کمک بگیرید.

دقیقا گوگل در حال تغییر چه چیزی است؟

تبلیغ کنندگان همیشه متکی به نوع مطابقت کلمات کلیدی هستند تا مطابقت کلمات کلیدی با جستجوی کاربران را کنترل کنند. برای چندین سال، یکی از اساسی‌ترین اجزای حساب‌های کاربری Google Ads، استفاده از مطابقت کلمات کلیدی دقیق بوده است که تنها در صورتی تبلیغ می‌شد که دقیق‌ترین مطابقت را با کلمات کلیدی کاربران داشته باشد. مطابقت دقیق کلمات کلیدی از نمایش یک آگهی که مطابقت دقیقی با کلمات کلیدی جستجو شده ندارد جلوگیری می‌کند.

در سال های اخیر، گوگل تعریف خود از” مطابقت دقیق کلمه کلیدی ” را ارائه کرده است. در سال 2014، گوگل به طور خودکار شروع به اضافه کرن غلط املائی، کلمات جمع، و انواع اشتباهات دستوری در کلمات و عبارات دقیق را اضافه کرده است. در سال 2017، گوگل مطابقت دقیق کلمات کلیدی را به طور خودکار با نشان دادن تبلیغات به جستجوکنندگان مجددا مورد استفاده قرار داد که در آن کلمات کلیدی به ترتیب قرار نگرفته بودند و یا شامل حروف اضافه، حروف ربط، یا عنوان بودند.

کلمات کلیدی دقیق

آخرین تغییرات گوگل، بازی سوم شخص در مورد مرگ مطابقت کلیدواژه های دقیق است که ما آنها را می شناسیم. به زودی، مطابقت کلمات کلیدی دقیق شما شروع به تطبیق با “متغیرهای بسته که معنای مشابهی را با کلمات کلیدی شما به اشتراک می‌گذارند” از جمله مترادف، تفسیر عبارات، و نتایج با هدف ضمنی مشابه.

به عنوان مثال، اگر شما در بخش کلمات کلیدی عبارت [یوسمیت کمپینگ] را جستجو کنید، می توانید انتظار داشته باشید که ترافیک نتایجی را مطابق با “کمپینگ در پارک ملی یوسیمیت”، “اردوگاه یوسمیت” یا “سایت های کمپینگ در یوسمیت” را نیز برای شما نمایش دهد که مطابقت معنایی با عبارات جستجو شده شما دارد. از نظر گوگل، هدف از همه این جستجوها یکسان است – جستجوکننده به دنبال رفتن به اردوگاهی در یوسمیت است.

گوگل تخمین می‌زند که این تغییرات دسترسی به کلمات کلیدی دقیق ما را تقریبا 3٪  بیشتر به اهدافمان می‌رساند.

سال گذشته، زمانی که گوگل آخرین به روز رسانی کلمات کلیدی دقیق خود را انجام داد، مشتریان ما افزایش 10٪ در میزان کلیک و افزایش 11 درصدی در استفاده از کلمات کلیدی دقیق آنها را تجربه کردند.

کلمات کلیدی دقیق

چه کسی از این تغییر سود می برد؟

با توجه به تخمین‌های آنها، گوگل فقط 3٪ افزایش کلیک آگهی را گزارش کرده است. اما همه تبلیغ کنندگان به نوعی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، زیرا کلمات کلیدی آنها مطابق بیشتری با شرایط جستجوی جدید آنها دارد. به عنوان مثال، امروز در گوگل 3.5 میلیارد جستجو اتفاق می‌افتد و حتی پس از نزدیک به 2 دهه کنترل جستجوها در جهان – حدود 525 میلیون از این جستجوها هرگز قبلا انجام نشده بودند. در حالی که 15٪ از جستجوها در جهان به لحاظ معنایی جدید به نظر می‌رسند، ما حتی یک هشتم زمان خود را صرف جستجوی آنلاین چیزی نمی‌کنیم که هیچ کس تا به حال آن را امتحان نکرده است. بیش از 500 میلیون از آن جستجوها با کلمات کلیدی شما مطابقت خواهند داشت.

ما ممکن است بدانیم که اسکیموها بیش از 50 کلمه برای “برف” دارند اما دادههای گوگل نشان میدهد که مردم با بیش از 150،000 روش منحصر به فرد دئودورانت مورد علاقه خود را جستجو میکنند.

 من با بیش از صد نفر از افراد حرفه ای متخصص در جهان کار کرده ام اما می‌توانم تضمین کنم که حتی در شلوغ ترین روز آنها، هیچ کس نمی خواهد هزاران کلمات کلیدی مختلف برای جستجو استفاده کند. حساب کاربری تبلیغاتی گوگل شما حتی از ایجاد کلمات کلیدی بیش از حد جلوگیری می کند – همه کاربران را حداکثر در 5 میلیون کلمه کلیدی محدود می‌کند.

تبلیغ کنندگان کوچک ممکن است از این تغییر جستجوی معناشناختی سود ببرند، به ویژه کسانی که وقت زیادی برای صرف کردن برای یافتن کلمات کلیدی جدید ندارند.

اگر این تغییر شما را هیجان زده می کند و به نظر می‌رسد که می‌تواند به حساب شما کمک می‌کند تا جستجوی های مرتبط بیشتری انجام دهید، خوب است! شما همچنین ممکن است از کلیدواژه های اصلاح شده با نتایج گسترده سود ببرید که به طور موثر به ایجاد تعداد زیادی ترافیک مشابه کمک می کند.

مقاله مرتبط : 5 کاری که تبلیغات گوگل می‌تواند به صورت خودکار انجام دهد

چه کسی از  تغییر در کلمات کلیدی دقیق  رنج می برد؟

معناشناسی یک موضوع میزگردی هیجان انگیز برای یک تیم خلاق نیست، اما اگر واژگان موجود در کلمات کلیدی تان برای شما اهمیت زیادی دارند، در حال حاضر زمان آماده سازی است.

به ویژه، تبلیغ کنندگان در صنایع معمول باید پس از این تغییرات هوشیار باشند، به ویژه اگر از کلمات کلیدی طولانی استفاده می کنید تا ترافیک را اندازه گیری کنید. به مثال خود گوگل برگردید، ممکن است کلمه کلیدی [کمپینگ یوسمیت] مطابقتی با کمپینگ CA پارک ملی یوسمیت نداشته باشد. به همین ترتیب، اگر شما وسایل موردنیاز کمپینگ می‌فروشید، کلمه کلیدی [کمپینگ یوسمیت] ممکن است خیلی بهتر از عبارات جستجوشده اردوگاه یوسمیت و یا کمپ اردوگاهی یوسمیت باشد.

کلمات کلیدی دقیق

5 روش آماده سازی برای قوانین مطابقت دقیق کلمه کلیدی جدید

تغییرات گوگل برای مطابقت کلمات کلیدی دقیق همگی فورا اعمال نمی‌شوند. در اعلامیه آنها، تغییرات در ماه اکتبر برای کلمات کلیدی انگلیسی و سایر کلمات کلیدی در ماه های آینده اعمال می‌شوند. در اینجا همه کارهایی که شما باید قبل از اینکه Google تغییرات کلمات کلیدی دقیق خود را اعمال کند، انجام دهید، آورده شده است.

1. مطابقت کلمات کلیدی دقیق برتر خود را مرور کنید

به محبوب ترین مطابقت های کلمات کلیدی دقیق خود نگاه کنید. آیا آنها بیش از یک کلمه کلیدی هستند؟ آیا ترتیب قرارگیری آنها مهم است؟ آیا استفاده از یک مترادف یا کلمه مشابه معنای جستجو را تغییر می دهد؟ با اضافه کردن یک مکان چه اتفاقی می افتد؟ یا یک حرف اضافه؟ اگر شما به هر یک از آن ها پاسخ مثبت دادید، این کلمه کلیدی ممکن است مشکل ساز باشد.

2. پیشگیری از اضافه کردن کلمات کلیدی منفی جدید

اضافه کردن کلمات کلیدی جدید منفی یک روند مهم برای هر مدیر PPC است. اگر پس از بررسی مطابقت کلمات کلیدی دقیق خود متوجه شوید که آنها به طور مداوم ترافیک را به واژه های جستجو شده با ترتیب نامرتبط جذب می کنند، شما نباید این کلمات کلیدی منفی را به منظور جلوگیری از هدر دادن بودجه با ارزش خود اضافه کنید.

مقاله مرتبط: راهنمای تعریف شده برای کلمات کلیدی منفی در سال 2018

3. اضافه کردن انواع دیگر بازیابی ها را در نظر بگیرید

اگر ایده از دست دادن کنترل بر روی ترتیب کلمات یا توانایی کنترل بر افزودن و یا حذف کلمات کلیدی کاربردی برای شما تبدیل به یک کابوس شده است، می توانید بیشتر بر روی مطابقت عبارات و جملات کلیدی تکیه کنید. گوگل تأیید کرده است که مطابقت کلمات کلیدی تحت تاثیر این تغییر قرار نمی گیرد.

برعکس، اگر در مورد این تغییر بسیار هیجان زده هستید و می خواهید مدیریت کلمات کلیدی خود را راحت تر کنید، اضافه کردن کلمات کلیدی اصلاح شده بیشتر به حساب کاربری خود را در نظر داشته باشید. کلیدواژه های واجد شرایط اصلاح شده دارای مزایای مشابهی مانند عدم توجه به ترتیب کلمات یا اضافه کردن کلمات جدید در درخواست جستجو هستند.

4. هر کلمه کلیدی جدید تکراری را حذف کنید

در سال 2017، پس از اینکه گوگل قوانین خود برای مطابقت کلمات کلیدی دقیق را تغییر داد، آمار تکان دهنده‌ای به دست آمد. 17٪ از کلمات کلیدی دقیق در حال حاضر در پی رقابت با یکدیگرند، چرا که ترتیب کلمات کلیدی دچار تغییر شده است. این تغییر، که شامل هر دو افزودنی های معنایی و تغییرات متنی به نظر دقیق است، احتمالا اثر قابل ملاحظه ای بر شمارش کلمات کلیدی تکراری شما خواهد داشت!

کلمات کلیدی دقیق

5. فهرست های کلمات کلیدی تبلیغات گروهی خود را بازبینی کنید

بعضی از افراد گروههای تبلیغاتی تک کلمه‌ای کلیدی را دوست دارند چرا که کنترل بیشتری بر روی مطابقت آگهی به طور کامل با کلمات کلیدی دارند. در حالی که SKAGs ممکن است این کنترل را گاهی اوقات ارائه دهد، اگر شما بیشتر بر کلمات کلیدی تکی دقیق در چند گروه مختلف تبلیغاتی تکیه کنید، حالت بزرگتری در مقابل SKAGs بوجود می آید. چرا که با عبارات جستجو شده حتی بیشتری مطابقت داشته و رقابت بیشتری با یکدیگر دارند، شما به احتمال زیاد کار بیشتری در پیش رو خواهید داشت تا با این تغییرات هماهنگ شوید. در صورت امکان، زمان خوبی برای شکستن SKAG ها است، حتی اگر بخواهید با کلمات کلیدی دقیق مطابقت داشته باشید.

این اولین بار نیست که گوگل کنترل بر کلید واژه های ما را تغییر می دهد و اگر آخرین بار باشد نیز جای تعجب دارد. با این حال، تعداد کمی از تبلیغ کنندگان از اعلام اخیر گوگل تعجب کرده اند. ما در ماه اکتبر ترافیک جدیدی را در اختیار خواهیم داشت و تعیین ارزش این ترافیک جدید نیاز به تلاش و کوشش بیشتری دارد.

۵ کاری که تبلیغات گوگل می‌تواند به صورت خودکار انجام دهد

 تبلیغ در گوگل

در این مقاله ما به مرور ابزارهای خودکار موجود در پلتفرم تبلیغات گوگل ، ادوردز پرداخته و چگونگی روند کار این سامانه‌های هوشمند را بررسی کرده‌ایم و روند استفاده‌ی آن برای کاربران تبلیغات کلیکی و مدیران حساب‌های کاربری برای افزایش کارایی را بیان کرده است.

تبلیغات گوگل (گوگل ادوردز سابق) همواره به روزرسانی‌های مختلفی برای محصولاتش داشته است، اما با بهبودهایی که در زمینه‌ یادگیری ماشینی (ML) در حال انجام است، به نظر می‌رسد که هر ماه شاهد ورود امکان خودکار جدیدی باشیم. البته انتظار می‌رود که امکانات دستی بیشتری نیز رونمایی شود.

این امکانات خودکار تبلیغات گوگل بسیار هیجان انگیز هستند، زیرا نتایجی مشابه، با کاری کمتر را فراهم می‌کنند. اما ماشین‌ها کاملا شبیه به متخصصان تبلیغات گوگل نیستند و معمولا بهترین نتایج زمانی حاصل می‌شود که ماشین و انسان همزمان با هم کار می‌کنند.

بنابراین برای کمک به درک بهتر ابزارهای خودکار تبلیغات گوگل، نگاهی کوتاه به بخش‌های خودکار آن خواهیم داشت. بررسی خواهیم کرد که گوگل ادز چه چیزهایی را ارائه می‌کند، سامانه‌های خودکار آن چگونه کار می‌کنند و مدیران حساب‌های کاربری برای افزایش کارایی چه کارهایی می‌توانند انجام دهند.

تبلیغات گوگل

کارزار‌های تبلیغات گوگل هوشمند برای کسب و کارهای کوچک

همزمان با رونمایی از تغییر نام گوگل ادوردز به گوگل ادز، این شرکت نوعی جدید از کارزار‌های خودکار را برای کسب و کارهای کوچک را در تبلیغات گوگل معرفی کرد که کارزار‌های هوشمند نام دارد. این گونه از کارزار‌ها، فعلا فقط برای امریکا در دسترس است. گوگل ادعا کرده که این ابزار می‌تواند نتایجی بسیار بهتر را به ارمغان بیاورد.

در حال حاضر، این نوع از کارزار به صورت پیشفرض برای تبلیغ کنندگان جدید اعمال می‌شود. کاربران هدف برای این نوع از کارزار در حال حاضر از AdWords Express و Local Service Ads انتخاب شده‌اند و در آینده برای همه‌ی کاربران تبلیغات گوگل در دسترس خواهد بود.

اگر یک کسب و کار کوچک تصمیم به همکاری با یک آژانس بگیرد یا وارد حیطه‌ مدیریت تبلیغات گوگل شود، باز هم می‌تواند از همه‌ی قابلیت‌های سامانه‌ی گوگل ادز استفاده کند. این موضوع به این معنی است که کاربران می‌توانند سطوح مختلف خودکار سازی را انتخاب کرده و درباره‌ی استفاده از یادگیری ماشینی برای حصول نتایج و یا مدیریت دستی برای افزایش سطح کنترل تصمیم گیری کنند.

چه چیزهایی خودکار است؟

علاوه بر هدف گذاری خودکار (در تمامی خواص گوگل) و ارسال دعوت‌نامه‌های هدف محور خودکار، کارزارهای هوشمند به زودی به تبلیغات خودکار مجهز شده و صفحات فرود در کنار تصاویر انتخابی کاربر، بر اساس داده‌های حاصل از ابزارGoogle My Business (GMB) ساخته می‌شوند. این مورد نیز گام دیگری در مدیریت داده‌های ساختار یافته (مثل مدیریت جزییات کسب و کار شما در GMB) است و به مهارتی حیاتی برای پیشرفت در تبلیغات آنلاین تبدیل شده است.

چه مواردی هنوز به صورت دستی انجام می‌شوند؟

هزینه‌ها، محل‌های هدف و زبان همچنان بایستی توسط تبلیغ دهنده مدیریت شوند، البته واقعیت این است که این موارد پس از راه اندازی کارزار تغییر خاصی نمی‌کنند، از این رو امکان مدیریت کاربر در این بخش از ابزار بسیار کم است. وعده‌ نتایج عالی ناشی از این گونه کارزارها، نقطه‌ی ورودی آسان به گوگل ادز به شمار رفته و تصور حضور تبلیغ دهندگان در این ابزار برای آشنایی با امکانات آن دور از ذهن نیست. همچنین کاربران امکان استفاده از انواع سنتی‌تر کارزارها، حتی زمانی که کاملا وارد بازاریابی دیجیتال شده‌اند را هم دارند.

کارزار‌های نرم افزاری جهانی

کارزار‌های نرم افزاری جهانی (Universal app campaigns) که در ماه می 2015 رونمایی شد، نوعی از کارزار‌های خودکار تبلیغات در گوگل هستند که به تبلیغ کنندگان برای نصب بیشتر نرم افزارهایشان کمک می‌کند. تا آنجایی که من به خاطر می‌آورم، این کارزارها اولین کارزارهای تماما خودکار در گوگل ادز بوده‌اند. پس از راه‌اندازی آن‌ها، موارد بسیار کمی برای تنظیم وجود دارد. این مورد کمی نامعمول است زیرا در بسیاری از ابزارهای خودکار گوگل، در کنار شیوه‌ی مدیریتی خودکار، امکان تنظیمات دستی هم برای دستیابی به نتایجی مشابه و حتی بهتر را به وجود می‌آورند.

چه چیزهایی خودکار است؟

گوگل پرداخت‌ها، هدف گذاری‌ها، خلاقیت‌ها و کارهایی که برای دستیابی به نتایج حداکثری مورد نیاز است را بر اساس اهداف و بودجه‌ی مشخص شده توسط تبلیغ دهنده را مدیریت می‌کند. این سامانه از داده‌های ساختار یافته حاصل از نرم‌افزارهای منتشر شده توسط تبلیغ دهنده در اندروید و آی‌او‌اس، برای خودکار سازی عناصر خلاقانه استفاده می‌کند.

چه مواردی هنوز به صورت دستی انجام می‌شوند؟

برای آغاز یک کارزار‌ نرم افزاری جهانی در تبلیغات گوگل، تبلیغ دهنده میزان بودجه‌ی روزانه، هزینه‌ مورد نیاز نتایج هدف، زبان و مکان مورد نظر را تعیین می‌کند. همچنین گوگل تعداد کمی ایده‌ی تبلیغات متنی و نیز عکس، ویدئو و کدهای HTML5 را برای ایده پردازی اولیه‌ی سامانه‌ی تولید تبلیغ خودکار درخواست می‌کند.

از آنجا که خلاقیت فرآیند از فهرست نرم افزارهای موجود در فروشگاه‌های نرم افزاری حاصل می‌شود، تبلیغ دهندگانی که فهرست‌های خود را بهبود ببخشند، انعکاس این بهینه سازی را در کارزارهای نرم افزاری خود مشاهده می‌کنند. مشابه کارزارهای هوشمند، مدیریت داده‌های ساختار یافته (مثلا مدیریت فهرست نرم افزارها) جزئی حیاتی برای بهینه سازی کارزار است.

برای آن که در این کارزار های تبلیغات در گوگل پیروز باشید حتما نیاز به آنالیز نتایج با گوگل آنالیتیکس دارید در مقاله‌ای با عنوان: کار کردن با گوگل آنالیتیکس برای بهبود بازاریابی محتوا را به خوبی شر داده‌ایم.

کارزار‌های فروش با هدف بهینه شده

همان‌طور که کارزار‌های هوشمند تغییرات قابل توجهی برای پیشرفت آنلاین کسب و کارهای کوچک ایجاد می‌کند، کارزار‌های فروش با هدف بهینه شده، امکان تبلیغات و فروش بیشتر را برای خرده فروشان ایجاد می‌کند. این فرمت از تبلیغات عامل بیش از 60 درصد کلیک‌های گوگل برای خرده فروشان است.

ما با خرده فروشان بسیاری همکاری می‌کنیم و واضح است که مدیریت تبلیغات فروش برای ده‌ها هزار محصول کاری واقعا طاقت فرسا است. بنابراین، منطقی است که گوگل در تلاش باشد که با خودکارتر کردن مدیریت تبلیغات گوگل فروش، کار را برای تبلیغ دهندگان راحت‌تر کند.

چه چیزهایی خودکار است؟

این کارزار به صورت خودکار تبلیغات فروش محصول و نیز تبلیغات بازاریابی مجدد را در شبکه‌ی نمایش گوگل منتشر کرده و از داده‌های مربوط به 20 فروش آخر در 45 روز گذشته برای پیش بینی میزان درآمد و دستیابی به حداکثر میزان فروش استفاده می‌کند. تبلیغ دهندگان می‌توانند از امکان بازگشت هزینه‌ی تبلیغات (ROAS) هدف استفاده کنند، در این حالت سامانه به گونه‌ای کار می‌کند که فروش را بر اساس بودجه‌ی داده شده و بازگشت هزینه‌ی تبلیغات هدف، حداکثری کند.

آیا ریمارکتینگ در گوگل را می‌شناسید اگر نه مقاله :بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ گوگل چگونه کار می‌کند؟ را بخوانید.

چه مواردی هنوز به صورت دستی انجام می‌شوند؟

گوگل توصیه می‌کند که اگر اهداف ROAS‌ مختلفی دارید، از کارزارهای جداگانه برای دستیابی به آن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که حداکثر کردن میزان فروش به معنی حداکثر شدن سود شما نیست. احتمال اینکه حواشی و نکات مربوط به محصولات مختلف مشابه نباشند، زیاد است و به همین دلیل مدیریت ROAS برای اهداف مختلف از طریق کارزارهای مجزا نتایج را بهبود می‌دهد.

همچنین استفاده از بازاریابی مجدد را فراموش نکنید. بر اساس نتایج تحقیقی که آندرس ریفِن در SMX Advanced منتشر کرده است، نتایج حاصل از داده‌های بازاریابی مجدد، اعداد و ارقام بهتر از گذشته نیز می‌شوند. از آنجا که این کارزارهای خودکار می‌توانند داده‌های بازاریابی مجدد را نمایش دهند، بسیار مهم است که به طور دقیق تعداد مشتریان جدیدی که حاصل می‌شوند را در مقایسه با مشتریانی که دوباره خرید کرده‌اند را تجزیه و تحلیل کنید.

مشابه دو نوع کمپین خودکار پیشین، این کارزار نیز برخی از فرصت‌های بهینه سازی مدیریت داده‌های ساختار یافته دارد، در این مورد، گزینه‌ی قابل تنظیم، خوراکِ فروش است.

قیمت گذاری خودکار

گوگل هفت راهبرد قیمت گذاری خودکار دارد که به تبلیغ دهندگان تبلیغات گوگل اهداف تجاری متنوعی با کمترین کار ممکن را ارائه می‌دهد. سه مورد از این راهبردها بر اساس قیمت گذاری هوشمند است. این مکانیزم گوگل از یادگیری ماشینی برای پیش بینی کلیک‌های قابل تبدیل و ارزش تبدیل آن استفاده می‌کند.

نام قیمت گذاری خودکار شاید کمی گمراه کننده باشد، زیرا این مورد در حالی که جنبه‌ مدیریت قیمت را پوشش می‌دهد، اما به طور کامل در قیمت گذاری خودکار عمل نمی‌کند. بر اساس اعلام رسمی گوگل در معرفی این سامانه، اهداف فروش باید با عواملی انتخاب شوند که سامانه‌ی هوشمند در نظر نمی‌گیرد.

در گذر سال‌ها، مدیریت قیمت گذاری گوگل ادز (ادوردز سابق) از سامانه‌ی حداکثر هزینه برای هر کلیک (CPC) به سامانه‌ی هدف محور تکامل یافته است. اهداف مورد می‌تواند مواردی نظیر هزینه‌ی هر عمل (CPA)، ROAS یا رقابت با یک رقیب خاص باشد.

هنوز سامانه هزینه در برابر هر کلیک در جریان است اگر می خواهید این سامانه را خوب بشناسید مقاله :  چطور باید از تبلیغات در گوگل Adwords برای کسب و کار خود استفاده کنید را بخوانید

به دلیل اینکه این اهداف، همخوانی مناسبی با اهداف تجاری معمولی دارند، گوگل محاسبات افزوده‌ای که توسط تبلیغ دهندگان به شکل دستی انجام می‌شد را حذف کرده است. اما چون اهداف بر اساس عواملی که توسط گوگل قابل مشاهده نیستند تغییر می‌کنند، سامانه‌های قیمت گذاری بهترین کارایی خود را وقتی نشان می‌دهند که توسط افرادی مدیریت می‌شوند که به وضعیت کسب و کار خود آگاه هستند.

تبلیغات گوگل

چه چیزهایی خودکار است؟

در مورد راهبردهای قیمت گذاری هوشمند مثل CPA هدف، ROAS هدف و Enhanced CPC، گوگل با بررسی عوامل مؤثر بر مدت زمان فروش نظیر دستگاه‌، مکان، زبان، زمان و غیره، حدود نرخ تبدیل را به صورت خودکار پیش بینی می‌کند. این پیش بینی‌ها اطلاعات لازم برای قیمت گذاری خودکار فروش را تأمین می‌کنند.

چه مواردی هنوز به صورت دستی انجام می‌شوند؟

در حالی که گوگل می‌تواند تغییرات نرخ تبدیل و میزان تبدیل را بر اساس عوامل متعددی پیش بینی می‌کند، این نتایج برای گستره‌ی وسیعی از تبلیغ دهندگان قابل کاربرد است، اما همچنان این سامانه قادر به در نظر گرفتن عوامل منحصر بفرد برای هر یک از تبلیغ دهندگان نیست. این موضوع به این معنی است که تبلیغ دهندگان باید از راهبردهای قیمت گذاری خودکار با مدیریت روش‌های تغییر هدف بر پایه‌ی عوامل کسب و کار خود، پشتیبانی و حمایت کنند.

مواردی مثل فروش فوری، پوشش خبری، آب و هوا، اتفاقات روی داده در شبکه‌های اجتماعی و مواردی از این دست بر نرخ تبدیل کسب و کار مؤثر هستند اما ممکن است در یادگیری ماشینی گوگل در نظر گرفته نشوند. بنابراین تبلیغ دهندگانی که از این موارد آگاه هستند باید در مدیریت قیمت گذاری فعال باشند. اما به جای مدیریت امور با تغییر حداکثر قیمت CPC، مدیریت اهداف را باید در نظر بگیرید.

تبلیغات گوگل با سیستم جستجوی پویا

برای تبلیغ دهندگانی که سایت‌های بزرگ دارند یا کسانی که محصولات مختلفی دارند، تبلیغات در جستجوگرها با استفاده از پیشنهادات فعلی آن‌ها چالش برانگیز است. تبلیغات جستجوی پویا (DSA) راهکاری خودکار را ارائه می‌دهد که تبلیغات هدف را به عبارات مربوطه، با استفاده از تبلیغات مرتبط و صفحه‌ی فرود مناسب متصل می‌کند. این ابزار از صفحات فهرست شده در گوگل برای یافتن صفحاتی از تبلیغ دهنده که همخوانی مناسبی با عبارت جستجو شده دارد، استفاده می‌کند.

چه چیزهایی خودکار است؟

تبلیغ کننده می‌تواند از میان همه‌ی صفحات فهرست (ایندکس) شده در گوگل یا مجموعه‌ای خاص از صفحات منتخب، صفحات نمایشی در تبلیغات را انتخاب کند. از این نقطه نظر، گوگل به طور خودکار تبلیغات را هدف قرار داده و تبلیغات دارای عناوین خودکار را نمایش می‌دهد.

تبلیغات گوگل

چه مواردی هنوز به صورت دستی انجام می‌شوند؟

قیمت‌ها در این ابزار نیز به صورت خودکار انتخاب می‌شود اما بر خلاف کارزارهای هدف محوری نظیر کارزارهای هوشمند، کارزار‌های فروش با هدف بهینه شده و کارزار‌های نرم افزاری جهانی، در این کارزار همچنان می‌توان قیمت‌ها را به صورت دستی وارد کرد. مشابه برخی از انواع کارزارهای خودکار، بهینه سازی به جای گوگل ادز، از طریق داده‌های ساختار یافته انجام می‌شود، در این مورد، وبسایت شما باید بهینه شود.

نتیجه گیری

علاوه بر مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، ابزارهای خودکار دیگری در گوگل ادز وجود دارد. افزونه‌های تبلیغ خودکار، تبلیغات چرخان بهینه و حتی نمایش خودکار تبلیغات مربوط به عبارات جستجو، مواردی دیگر از ابزارهای خودکار هستند. این ابزارها به نمایش بهتر و کاراتر تبلیغات شما کمک کرده و میزان کار مورد نیاز شما برای مدیریت یک کارزار موفق را کاهش می‌دهند.

تمامی مواردی که در تبلیغات گوگل به صورت خودکار قابل انجام‌اند، پیشوند یا پسوند «هوشمند (Smart)» دارند؛ مثلاً کارزارهای هوشمند تبلیغات گوگل، قیمت گذاری هوشمند و غیره. این موراد ابزارهای هوشمند قدیمی گوگل نظیر SmartASS که برای اولین بار از یادگیری ماشینی استفاده می‌کردند را برای من یادآوری می‌کند.

در تاریخ 10 جولای، گوگل میزبان برنامه‌ی زنده‌ی بازاریابی گوگل بود، این رویداد سالانه برای معرفی شیوه‌های تبلیغی و تجزیه و تحلیلی جدید محصولات بوده و در آن انواع جدید کارزارهایی که از یادگیری ماشینی در تبلیغات گوگل برای مدیریت آسان بهره می‌برندند معرفی شد.

نوین مارکتینگ همپای دیگر آژانس‌های همکار گوگل در سطح بین المللی این رویداد را در دپارتمان تبلیغات گوگل خود پیگیری کرده است برای اطلعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

چگونه کسب و کارهای کوچک می توانند با استفاده از سئو اصولی به نتایج بزرگ برسند

 

 

 
 
کسب و کارهای کوچک
 

کجا شما می توانید برای بازگشت سئو 80 درصدی 20 درصد تلاش کنید؟ در این مقاله نمای کلی از تاکتیک‌های سئو برای کسب و کارهای کوچک که می‌تواند از آنها به آسانی بهره برد را بیان نموده‌ام.

اگر شما تازه شروع به بهینه سازی موتورهای جستجو نموده اید یا سالهاست که این کار را انجام میدهید، خوشبختانه برخی از بخش‌های سایتتان می‌تواند بهبود پیدا کند. در حقیقت، از صدها سایت کسب و کارهای کوچک که ما در نوین مارکتینگ ، آنها را بررسی کردیم، به ندرت سایتی را مشاهده کردیم که به طور کامل سئو در آن پیاده سازی شده بود.

راستی اگر دوست دارید سایتتان را رایگان بررسی کنیم با دپارتمان سئو و بهینه سازی سایت نوین مارکتینگ تماس بگیرید

بهینه سازی موتورهای جستجو علم فرستادن موشک به آسمان برای هر سایت و یا کسب و کارهای کوچک و محلی نیست. هنوز هم ممکن است پیش از پیاده‌سازی مراحل اصلی به آسانی در جزئیات بدیهی گم شویم. این بدان معناست که بیشتر کسب و کارهای کوچک به آسانی می‌توانند برنده شوند.

در سئو، همانند بسیاری از فعالان صنایع، قانون پارتو در اینجا نیز صدق می‌کند:

برای بسیاری از رویدادها، 80 درصد نتایج از 20 درصد عوامل حاصل میگردند.

این موضوع قطعاً زمانی دقیق است که ما به سئو در کسب و کارهای کوچک‌تر نگاه کنیم. انجام 20 درصد کار برای رسیدن به 80 درصد سود کلید اصلی دریافت نتایج تلاش‌های سئو شماست. اجازه دهید به اصول نگاهی بیاندازیم و اینکه چگونه از 20 درصد استفاده کنیم تا به آسانی برنده شویم.

سئو فنی

سئو فنی می‌تواند فنی، خوب و قابل دریافت باشد. اجازه ندهید که شما را بترساند. اگر هوشمندانه تصمیم گیری کنید سپس بیشتر فعالیت‌های فنی با هاستینگ و نرم افزار وب سایت محافظت خواهد شد.

انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای سازگار با موتورهای جستجو مانند وردپرس شما را مطمئن خواهد کرد از نظر فنی تلاشهای سئوتان اصولی است. با استفاده از یک CMS  کارآمد، شما مطمئن می‌شوید که سایتتان در یک محیط بهینه شده میزبانی می‌شود.

در برخی از تست‌های اخیر انجام شده، ما یک سایت وردپرس، بر روی یک وب هاست استاندارد را با یک محیط بهینه سازی شده مقایسه کردیم. محیط بهینه سازی به بهینه سازی های فنی بسیاری برای افزایش سرعت وردپرس نیازمند است. اندازه فیزیکی فایل تا دو سوم و زمان بارگذاری صفحات از 3 ثانیه به یک ثانیه کاهش یافته است.

همه این موارد با تصمیم گیری‌های هوشمندانه بجای انجام کارهای فراوان و اجرای بهینه سازی‌های دستی قابل انجام است.

یا به عبارت دیگر، با 20 درصد تلاش، 80 درصد نتایج حاصل می‌گردند.

کلید اصلی در اینجا انتخاب آگاهانه که مربوط به سیستم مدیریت محتوای وب سایتتان و محیط هاستینگ آن باشد است. انتخاب درست را انجام دهید و پیچیدگی ها را از بین ببرید.

شاید جالب باشد بدانید ما در نوین مارکتینگ بیشتر سایت هایمان را با وردپرس می‌سازیم برای دیدن نمونه پروژه های ما به صفحه دپارتمان طراحی سایت نوین مارکتینگ مراجعه کنید

کسب و کارهای کوچک

بررسی کلمات کلیدی

توجه به زبان مشتریان خود اصلی است که بهینه سازی موتورهای جستجو بر این اساس ایجاد شده‌اند. این اصلی است که نه فقط برای بهبود رتبه در نتایج جستجوها بلکه در کمک به متقاعد نمودن کاربران به کلیک بر روی سایتتان نیز بکار می‌آید.

موارد زیر روش‌هایی است که به وسیله آن می‌توان لیستی از کلمات کلیدی را جمع آوری نمود. من معمولاً از صفحات گسترده  (spreadsheet ) برای ایجاد این لیست استفاده می‌کنم تا بتوانیم حجم جستجوها، دشواری و رتبه موجود که به ما در بهینه سازی صفحات کمک می‌کند.

  1. لیست موارد مهم. با لیست کردن المان‌های مهم کسب و کارتان شروع کنید. معمولاً برای تمامی کسب و کارهای کوچک این لیست عبارت است از محصولات و خدمت به ازای هر منطقه در صورتی‌ که برای چندین منطقه بهینه سازی را انجام می‌دهید. لیست کلمات کلیدی خود را در یک صفحه گسترده سازماندهی کنید.
  2. ابزار بررسی کلمات کلیدی. کمبودی در خصوص ابزار بررسی کلمات کلیدی وجود ندارد. این ابزار میتوانند به شما در فهمیدن حجم جستجو و پتانسیل ارزش کلمات کلیدی کمک کنند. نقطه شروع خوب برای شما میتواند ابزار رایگان زیر باشد:
    • Google Ads Keywords toolاین ابزار حجم کلمات کلیدی بر اساس منطقه و میزان سختی بعلاوه هزینه به ازای کلیک (CPC) برای تبلیغات شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. کلمات کلیدی که نمایش داده میشود عموماً دارای CPC و رقابت بالاتری هستند. البته ابزارهای دیگری نیز هستند که سختی کلمات کلید را به شما نشان می دهند برای آشنایی با این ابزارها لطفا مقاله: سختی کلمات کلیدی و رتبه بندی ۶ ابزار دقیق را بخوانید
    • Keyword Everywhere. این ابزار یک افزونه برای مرورگر کروم است که حجم جستجوها را به ازای کشور نمایش میدهد و محدوده ای از کلمات کلیدی را به شما پیشنهاد می‌دهد. این یک ابزار خوب برای بخاطر سپردن بررسی کلمات کلیدی در زمانی که صفحات وب را مرور میکنید است.
    • Google. من طرفدار اصلی مرور کردن صفحات وب برای کلمات کلیدی شما هستم. گوگل پیشنهاد کلمات کلیدی را در انتهای صفحه نمایش می‌دهد و می‌توانیم مشاهده کنیم که رقبای ما بر روی چه عباراتی در حال بهینه سازی هستند. متوجه شدن اینکه جستجوکنندگان به دنبال چه چیزی هستند کلید اصلی اطمینان از این است که بهینه سازی های شما بر اساس نیاز مشتریان است.

تعدادی ابزار پولی مانند Moz, Ahrefs, SEMrush نیز وجود دارند. این ابزار قوی هستند ولی رایگان نیستند. اگر کسب و کار کوچکی دارید که نقدی کار می‌کند، پیش از استفاده از این ابزار ابتدا نسخه آزمایشی آنها را استفاده کنید. ابزار Ahrefs را در مقاله : معرفی ابزارهای Ahrefs که برای سئوی حرفه‌ای به آن نیاز دارید

هدف شما پیدا کردن گروه‌های منطقی  کلمات کلیدی است که به یک صفحه یا خدمت ارتباط دارند. همچنین شما ارزش‌های افزوده مانند حجم جستجو، رقابت و رتبه بر اساس کلمات کلیدی را می‌خواهید تا بتوانید بهترین انتخاب ممکن برای بهینه سازی را بکنید.

اجازه دهید از یک لوله کش که در یکی از مناطق شهر بیرمنگهام کار می‌کند به عنوان مثال استفاده کنیم:

  • خدمات
    • لوله کش
    • لوله کش فوری
    • تعمیر دیگ بخار
  • مناطق
    • بیرمنگهام

ممکن است ما این کلمات کلیدی و گروه‌های آنها را گسترش دهیم:

  • لوله کش. لوله کشی. خدمات لوله کشی
  • لوله کش فوری. لوله کشی فوری. لوله کش فوری 24 در 7. لوله کش 24 ساعته
  • تعمیرات دیگ بخار. خدمات دیگ بخار

آنچه که در اینجا نتیجه کار ماست لیستی از کلمات کلیدی است که همه نوع از روش‌هایی که یک نفر ممکن است جستجو کند را پوشش می‌دهد. مطمئن شوید که از همه این انواع در صفحات فروش و بهینه‌سازی صفحات سایتتان استفاده می‌کنید و گوگل را قانع می‌کند که شما می‌توانید به کاربران خود کمک کنید. و این کمک می‌توانید رتبه شما را ارتقا دهد و منجر به درخواست فروش گردد.

ساختار سایت

روش دیگری که می‌تواند برای کسب و کارهای کوچک مؤثر باشد این است که  به گوگل و کاربران بفهمانید که سایت به خوبی ساختاربندی شده است. در سابقه توسعه دهنده های وب، از مثال پر کردن کابینت برای بیان ساختار سایت استفاده می کردند.

سایت به عنوان یک فایل اداری است. کشوهای فایل بخش‌های اصلی هستند. پوشه های در کشوها زیربخشها (صفحات) و اگر نیاز باشد اسناد شخصی در یک پوشه محتوای مربوط به صفحات است.

کسب و کارهای کوچک

برای یک کسب و کار معمولی ما خدمات و منطقه های ارائه خدمات را به صفحات اصلی مان اختصاص می‌دهیم تا بنابراین ساختار سایتمان ممکن است مشابه زیر باشد:

  • خانه
    • مناطق
      • منطقه A
      • منطقه B
      • منطقه C
    • خدمات
      • خدمت A
      • خدمت B
      • خدمت C

این ساختار چیزی است که می‌تواند توسط موتورهای جستجو فهمیده شود و صفحات خصوصی را برای ما به ازای هر خدمت یا منطقه که ما آنرا بهینه سازی کرده ایم را ارائه می‌کند. این کلمات کلیدی است که پیش از این آنها را بررسی کرده ایم:

  • خانه
    • خدمات
      • خدمات > لوله کش فوری
      • خدمات > خدمات لوله کشی
      • خدمات > تعمیرات دیگ بخار

همچنین ما می‌خواهیم مطمئن شویم از یک آدرس ساختاربندی شده تشریحی برای این صفحات بهره می‌بریم – ما از کلمات کلیدی در هر مسیر استفاده میکنیم:

examplesite.com/services/

examplesite.com/services/emergency-plumber/

examplesite.com/services/plumbing/

examplesite.com/services/boiler-repair/

حالا ما یک سری آدرس‌های تشریحی برای محتوای صفحات خود داریم. این موضوع به عنوان یکی دیگر از موارد بهینه سازی صفحات به ما کمک می‌کند و می‌توانیم به کمک آن نرخ کلیک شدن صفحات را افزایش دهیم. گوگل حالا میتواند صفحات مرتبط بیشتری را نمایش دهد و ما مشتریان بالقوه را به سمت اطلاعات مرتبط بیشتری هدایت میکنیم.

بهینه سازی صفحات برای کسب و کارهای کوچک

اینجا محلی است که همه چیز با یکدیگر آمیخته می‌گردد. لیست کلمات کلیدی شما حالا می‌تواند در صفحات خوب ساختاربندی شده شما استفاده گردد. این مشخص می‌کند که چرا مسیرهای روندی در اینجا چقدر مهم هستند.

صرف‌نظر از اینکه به صفحه نگاه کنید و ببینید چقدر بهینه سازی صفحاتتان ارتقا یافته است، با استفاده از مراحل زیر نیز می‌توانید به آسانی عمل بهینه سازی را انجام دهید.

بهینه سازی عنوان صفحات

مطالعه فاکتور رتبه بندی به نمایش عنوان صفحه به عنوان قدرتمندترین عامل رتبه بندی صفحات متمایل است و من با دیدگاه سئو خالص موافقم. اما، عنوان صفحات همچنین به عنوان سرتیتر صفحات در نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند. بهینه سازی برای کلیک شدن دارای اهمیت برابری با بهینه سازی برای رتبه بندی است که این دلیلی است که هرجا ممکن باشد من از المان‌های برندینگ استفاده می‌کنم.

اگر ما مجدد به مثال لوله کش نگاهی بیاندازیم، ما می‌توانیم این نکته را بیان کنیم و چگونگی بهینه سازی صفحاتمان برای تمامی انواع کلمات کلیدی که شامل منطقه و برند میگردند را نمایش دهیم. مثال‌هایی از عنوان بندی صفحات به شرح زیر می باشد:

لوله کش در شهر ساتن کلدفیلد  خدمات لوله کشی مارکوس

صفحات خدمات ما می‌تواند بدین شکل ساخته شوند:

خدمات تعمیر دیگ بخار  پیش فاکتور رایگان | لوله کشی مارکوس، ساتن کلدفیلد

لوله کش فوری  24 ساعته در 7 روز هفته| لوله کشی مارکوس، ساتن کلدفیلد

در اینجا عناوین صفحاتی را داریم که تمامی موارد را پوشش می‌دهد:

  • بهینه سازی شده با انواع کلمات کلیدی
  • Call to action یا CTA در جایی‌ که از عبارت پیش فاکتور رایگان استفاده شده است
  • منطقه در عنوان صفحاتی که ساتن کلدفیلد استفاده شده است
  • برندینگ در جایی که از عبارت لوله کشی مارکوس استفاده شده است

اگر می خواهید مفهوم CTA را بشناسید مقاله CTA چیست؟ با تمام معجزه‌هایش آشنا شوید را بخوانید.

این عناوین صفحات مرتبط، بهینه سازی شده و برای بازاریابی هوشمندانه هستند. عناوین صحیح را انتخاب کنید و بهینه سازی صفحاتتان از نقطه درستی آغاز می‌شود.

 

کسب و کارهای کوچک

بهینه سازی تگ متا توضیحات

تگ متا توضیحات به طور مستقیم بر روی رتبه سایت شما تاثیر نمی‌گذارد و اغلب نادیده گرفته می‌شوند.

ما در مقاله ای همه چیز را در باره تگ متا توضیح داده ایم لطفا مقاله: همه چیز درباره متا تگ ها را بخوانید.

من به تگ متا توضیحات به عنوان کپی تبلیغات موتور جستجو فکر میکنم. توضیحات در ساختن و تقویت پیام موجود در عنوان صفحه کمک می‌کند و به شما در افزایش تعداد کلیک ها کمک می‌کند.

من از همان روشی که برای عنوان صفحه طی کردم در اینجا نیز استفاده می‌کنم:

  • از حساسیت کلمات کلیدی و جزئیات منحصر بفرد پیشنهادات فروش و پیشنهادات ویژه خود استفاده کنید.
  • شامل یک call to action باشد. بیش از اندازه اینکار را انجام ندهید اما از فرصتهای حساس استفاده کنید و می‌توانید نتایج کلی را بهبود ببخشید.

بهینه سازی محتوای صفحات

مرحله بعدی محتوای صفحات است. جای بیشتری برای کار کردن با انواع مختلف کلمات کلیدی وجود دارد. مطمئن شوید که محتوایتان به آسانی قابل خواندن است و مخاطبین هدفتان را افزایش خواهد داد. آخرین چیزی که میخواهیم انجام دهیم نوشتن چیزی است که مانند نوشتن توسط ماشین باشد یا بیش از اندازه بهینه سازی شده باشد و از کلمات کلیدی پر شده باشد. خوانایی همیشه باید در اولویت نخست باشد.

اجزا اصلی صفحه که در اینجا با آنها سر و کار داریم عبارتند از:

  • تگهای عنوان. مانند h1, h2, h3,

چه موقع باید استراتژی تولید محتوا خود را به روز کنید؟

 

استراتژی تولید محتوا
 

به گزارش Smart Insides، هر 60 ثانیه، 500 ساعت محتوا در یوتیوب بارگذاری، 1400 پست در وردپرس منتشر و 448800 تویت در تویتر ارسال می‌شود. علاوه بر این‌ها، هر یک از کاربران با مطالب و محتوای مورد نظر خود نیز روبرو می‌شوند، که البته استفاده از آن‌ها هم با سرعت بالایی افزایش می‌یابد. قانون مور بیان می‌کند که فرآیندهای مرتبط با فناوری نه به صورت خطی، بلکه به صورت نمایی رشد می‌کنند. مشابه این قانون، روند تولید محتوا هم شرایط مشابهی دارد و از همین الگو پیروی می‌کند. در میانه‌ این ماجرا، اگر  استراتژی تولید محتوا قدرتمندی داشته باشید، می‌توانید به یکی از تولید کنندگان محتوای پیشرو در این رقابت سخت تبدیل شوید.

از سویی دیگر، در چنین زمینه‌ کاری متغیری، تغییر اجتناب ناپذیر است و روزی می‌رسد که استراتژی محتوایی شما نیازمند به روز رسانی است. آگاهی از زمان انجام تغییر و چیزهایی که برای دستیابی به یک رویکرد موفق برای راهبرد تولید محتوا نیاز است، تفاوت میان موفقیت بلند مدت و تلاشی کوتاه مدت را رقم می‌زند.

تولید و تهیه یک استراتژی تولید محتوا کاری پیچیده است اما نوین مارکتینگ دراین راه سخت کنار شماست حتما برای مشاوره رایگان با دپارتمان تولید محتوای نوین مارکتینگ تماس بگیرید.

استراتژی تولید محتوا

چه زمانی به روز رسانی استراتژی محتوا را در دستور کار قرار دهیم؟

من به شخصه به هیچ یک از تولید کنندگان محتوا تغییر مداوم روش کاری را توصیه نمی‌کنم. در واقع، من به شدت به تولید محتوای آرام، پایدار و مناسب اعتقاد دارم.

به عبارتی دیگر، بسیار مهم است که بدانید چه وقت، زمان انتخاب چیزهای جدید فرا می‌رسد. پس اگر می خواهید بدانیداستراتژیست محتوا کیست و چه وظایفی دارد، می توانید به مقاله‌ی دیگری از نوین مارکتینگ که در این راستا برای شما آورده شده است مراجعه نمایید.

برخی از عوامل خارجی مهمی که ممکن است بر راهبرد شما اثر گذار باشند عبارتند از:

  • بازار هدف شما تغییر کرده اما محتوای شما هنوز با خوانندگان و بینندگان اصلی هم‌خوانی ندارد.
  • نیروهای خارجی موجود در بازار، نیازها و علایق مخاطبان هدف شما را تغییر داده است.
  • محبوبیت کانال‌های توزیع شما دچار نوسان شده و شیوه‌ی استفاده محتوا توسط مخاطبین شما در حال تغییر است.
  • شما نیازمند تحولی هستید که شما را از رقیبی که به تازگی به دنبال جذب مخاطبان شماست، متمایز کند.

این‌ها فقط چند مورد از عواملی هستند که می‌توانند کارایی محتوای شما را دستخوش تغییر کنند. سؤال اساسی این است که چگونه می‌فهمید که یک یا چند مورد از عوامل فوق بر کار شما تأثیر منفی دارد؟

استراتژی تولید محتوا

داده‌ها دروغ نمی‌گویند

اگر شاخص‌های شما در حال کاهش است، شما با نشانه‌ای واضح برای بررسی استراتژی بازاریابی محتوایی خود مواجه هستید.

جوانا گابروو، استراتژیست محتوا اسکای‌ورد، مثالی از این مورد که برای یکی از مشتریانش روی داده، بیان می‌کند: یکی از مشتریان او متوجه می‌شود که مخاطبان مورد نظر کسب و کارش، به شیوه‌ی مورد نظر با محتوای منتشر شده تعامل نمی‌کنند. بر اساس بررسی جونا، وبلاگ این مشتری «بسیار شخصی بوده و فقط کسب و کارهای کوچک را هدف قرار داده است».

بنا بر نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل‌ها، جونا در می‌یابد که مخاطبان این مشتری بیشتر جذب موضوعات «امن» منتشر شده می‌شوند، موضوعاتی که شرکت اعتبار زیادی در آن‌ها دارد. در نتیجه، آن‌ها تصمیم می‌گیرند که دسته بندی خود را روی سه موضوع امن دیگر که با خط تولید محصولاتشان همخوانی دارد، متمرکز کنند. او در اینباره تشریح می‌کند که: «اساساً ما رویکرد را گسترده‌تر آغاز کردیم و پس از آن فهمیدیم که هر چه رویکرد محدودتر باشد، مؤثرتر است».

جونا مؤکداً توصیه می‌کند که وقتی متوجه می‌شوید که تغییر  استراتژی تولید محتوا لازم است، « نگاهی جامع به شیوه‌ی رساندن پیام‌هایتان و چگونگی تعامل مخاطبانتان با آن‌ها داشته باشید». او توصیه می‌کند که «به دنبال یافتن چرایی و چگونگی کار باشید و پس از آن راهبرد خود را تغییر دهید. چه محتوایی باید تولید شود، چه موضوعاتی منتشر شوند و چگونه محتوای خود را منتشر کنید».

البته چند روند نسبتاً کم اهمیت‌تر دیگر نیز وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

استراتژی تولید محتوا

شاخص‌های شما ثابت هستند

یکی دیگر از نشانه‌های نیاز به تغییر و به روز رسانی راهبرد محتوایی شما، مشاهده‌ی ثبات شاخص‌ها در بازه‌های دراز مدت، مثلاً سه تا شش ماهه، است.

به عنوان مثال Piktochart را در نظر بگیرید. سال 2015 و زمانی که من به گروه آن‌ها پیوستم، ترافیک وبلاگ آن‌ها حدود 50000 بازدید صفحه در ماه بود. رقمی که البته چندان کم هم نبود! مشکل اصلی این بود که هرچند مطالب وبلاگ و به روز رسانی‌های شبکه‌های اجتماعی با روندی پایدار ادامه پیدا می‌کرد اما ترافیک سایت تغییری از خود نشان نمی‌داد و در همان سطح باقی مانده بود.

به عبارت دیگر هرچه سوخت به باک ریخته می‌شد، موشک شلیک نمی‌شد! ما نیاز به تغییری در استراتژی تولید محتوا داشتیم که روندمان بهبود یابد.

استراتژی تولید محتوا

رشد داشته‌اید اما روندش ثابت بوده

زمانی که به دنبال یافتن مخاطبان بیشتر هستید، رشد ثابت همواره چیز خوبی است. اگرچه اکثر شرکت‌های موفق به دنبال رشد جهشی هستند. اگر نمودارهای شما آهسته ولی پیوسته رشد را نشان می‌دهند، شما مسیری درست را طی می‌کنید، هرچند شانس رشد بیشتر همواره برای شما وجود دارد.

چه زمانی تصمیم می‌گیرید که به سطح بالاتر بروید و فرمولی که جواب داده را تغییر دهید؟ چقدر برای تجربه‌ی چیزهای جدید، بدون در نظر گرفتن تغییر در جلب مشتری و درآمد هزینه می‌کنید؟

مدیر بخش بازاریابی شرکت Buffer، کیون لی تشریح می‌کند که «هر وقت که شما چیزی را در دست دارید که جواب می‌دهد، خطر استفاده از چیزی جدید که ممکن است جوابگو نباشد وجود دارد، چیزی که کاربران دوست نداشته باشند. درباره‌ی بهترین کانال‌های بازاریابی خود فکر کنید. آخرین باری که از آن‌ها استفاده کرده‌اید چه زمانی بوده است؟»

از بدو شروع به کار شرکت، وبلاگ شرکت Buffer همواره اساس راهبردهای آن‌ها بوده است. با اینکه آن‌ها در روزهای ابتدایی کار رشدی خیره کننده و جهشی را تجربه کردند، اما روند رشد آن‌ها در ادامه کاهش یافت، ولی توسعه‌ی کار هرگز متوقف نشد. آن‌ها با استفاده از داده‌ها و زمینه‌های مختلف مشکلات را رفع کرده و به آمار 1.3 میلیون بازدید در ماه دست یافتند.

زمانی که جنبه‌هایی خاص، نتایج مثبت ثابتی را به ارمغان می‌آورند، سؤال بعدی این است که: چطور تصمیم بگیریم که کدام عنصر در راهبرد محتوایی نیاز به تغییر دارد؟

به روز رسانی استراتژی تولید محتوا

هنگامی که از فرا رسیدن زمان تغییر برنامه‌ی بازاریابی محتوایی خود مطمئن شدید، برای استفاده از استراتژی تولید محتوای جدید که ثمربخش خواهند بود آماده هستید.

برنامه‌ای داده‌ساز طرح ریزی کنید

بازاریابی محتوایی موفق در اعداد و ارقام مشخص می‌شود. در حال حاضر شما استراتژی بازاریابی محتوایی پایداری دارید. همچنین با نگاهی به روش‌هایی که در گذشته جواب داده است، می‌توانید برنامه‌ای را طرح ریزی کنید که برای آینده ثمربخش باشد.

زمینه‌های کلیدی تغییر استراتژی تولید محتوا را بررسی کنید مانند تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی هدف، نوع محتوا، دسته‌های موضوعی و کانال‌های انتشار.

مثل همیشه، بسیار مهم است که رویکردی جامع داشته باشید و شاخص‌هایی نظیر حجم، تعامل، جذب مشتری و نرخ تبدیل موفق را بررسی کنید. برای مثال، فرض می‌کنیم محتوای شما ترافیک و تعامل بالایی را به دست می‌آورد، اما اگر مخاطبان هدف تغییر کنند، این موارد دلیلی کافی برای فروش و کسب درآمد نیست.

آماده بودن ذهن شما برای استفاده از ایده‌های جدید برای اعمال در فرآیند و تضمین موفقیت حیاتی است. ممکن است از دیدن اینکه کدام کلمات کلیدی بیشترین نرخ تبدیل را داشته‌اند یا آگاهی از تعداد خریدارانی که از یک نوع محتوای خاص کسب کرده‌اید، شگفت زده بشوید. در نتیجه وقتی داده‌ها به شما زمینه‌ها و روش‌های کسب درآمد را نشان می‌دهند، باید برای بهبود آن‌ها تلاش کنید.

همه چیز را تغییر ندهید

بسیار مهم است که همه‌ آنچه را که در طول این مدت ساخته‌اید کنار نگذارید. حتی مواردی که به طور دائم نتایج خوبی نداشته‌اند نیز باید در کار شما جایگاهی داشته باشند. مثلاً ممکن است یک دسته‌ی موضوعی شما نسبت به سایر دسته‌ها موفق‌تر باشد. در این حالت بایستی این دسته را با سرعت فعلی خود پوشش دهید و موضوعات با محبوبیت کمتر را 50 تا 75 درصد کمتر پوشش دهید.

شما نباید هیچ یک از موضوعات خود را فراموش کنید زیرا خطر از دست دادن مخاطبان خاص آن موضوعات وجود دارد، مخاطبانی که به سختی جذب شده‌اند. به علاوه، موتورهای جستجو ارزش محتوای معمولی منتشر شده را درک می‌کنند، این موضوع هم به خودی خود انگیزه‌ای برای سئو است، البته در صورتی که بخواهید رتبه‌ی به دست آمده برای کلمات کلیدی موضوعات با محبوبیت کمتر را حفظ کنید.

این مورد برای انواع محتوا و کانال‌های انتشار نیز صادق است. نباید به این دلیل که کارایی یک ویدئو یا محتوای شما در یک شبکه اجتماعی نامناسب بوده، از آن پلتفرم دست بکشید. به جای آن می‌توانید میزان کار خود در آن شبکه را کاهش دهید و یا رویکرد تولید محتوای خود را در آن زمینه‌ی خاص تغییر دهید.

استراتژی تولید محتوا

با هدف گذاری مجدد و همکاری، هوشمندانه کار کنید

به روز رسانی استراتژی تولید محتوا فقط برای محتوای جدید قابل استفاده نیست. به جای شروع از ابتدا، شما می‌خواهید که محتوا را به روشی نو به دست مخاطبان برسانید. تا به اینجا شما تعداد زیادی محتوای عالی دارید. مرحله‌ی بعدی این است که با داشتن آن‌ها، چگونه پیش بروید.

با هدف گذاری مجدد محتواهایی که بهترین کارایی را داشته‌اند، می‌توانید کانال‌های بازاریابی جدید را آزمایش کرده و به مخاطبان بیشتری دست یابند. این روش استراتژی کم خطرتری است زیرا محتوای شما همین حالا هم کارایی خود را با مخاطبانی که جذب کرده، ثابت کرده است.

به عنوان مثال، اگر یکی از کتاب‌های الکترونیک شما مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است، انتشار مجموعه‌ی فصل به فصل آن از طریق اسلاید در Slideshare، با لینک به صفحه‌ی کتاب الکترونیک در اسلاید آخر هر یک از فصول را در نظر بگیرید. شما با کمک Slideshare، برای مطلبی که پیش از این منتشر کرده‌اید، به گروه جدیدی از مخاطبان دست خواهید یافت. این تلاشی هوشمندانه برای جذب درآمد بالقوه است.

به روشی مشابه، می‌توانید همکاری با سایر شرکت‌ها یا انتشارات‌هایی که از محتوای تولیدی کسب درآمد می‌کنند را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، همکاری محتوایی میان Fitbit و Men’s Health به نویسندگی کریس کارتر (بازیکن سابق فوتبال امریکایی) برای ورزش حرفه‌ای سنگین همزمان با ثبت تعداد گام‌ها و ضربان قلب انجام شده است که نتایج بسیار خوبی به همراه داشته است.

بسته به نوع همکاری، ممکن است سطح کنترل شما بر خلاقیت کار کاهش یابد اما هزینه برای یک همکاری راهبردی بابرنامه، مخاطبان جدیدی را به ارمغان می‌آورد که توسط همکار شما انگیزش و جذب شده‌اند.

موضوعات جدید را تجربه کنید

تا به اینجا من اساساً همه‌ی چیزهایی که برای کار به آن نیاز دارید و زمینه‌هایی که تلاش‌های شما برای تغییر استراتژی تولید محتوا باید به آن معطوف شود را گفته‌ام. اما یک مورد مهم وجود دارد. اگر روند کاهشی شما همچنان ادامه دارد، بایستی محدود کردن تمرکز خود را متوقف کنید؛ چراکه راهبردی محتوایی شما غیر منعطف است و با تغییرات بازار همخوانی ندارد.

به همین دلیل بسیار مهم است که همواره به دنبال فرصت‌های جدید باشید. این مورد به این معنی است که به دنبال جذب نظر گروه جمعیتی جدیدی باشید، کانال‌های مختلف را امتحان کنید، دسته‌های جدید را بررسی کنید و ظرفیت فروش خود را افزایش دهید. کاهش منابع مورد استفاده برای موضوعات، انواع محتوا و کانال‌های انتشار ناکارآمد می‌تواند فضایی برای آزمون موارد جدید را فراهم کند.

هیچ یک از این موارد، تیری در تاریکی نیست، بلکه روشی برای جمع آوری داده است. به روش‌هایی که برای رقبا جواب داده و یا کارزارهایی که در کانال کاری شما موفق بوده‌اند نگاه کنید و از آن‌ها برای بهبود وضعیت خود ایده بگیرید.

به روز رسانی استراتژی محتوا هیچگاه آسان نیست. اما فعالان بازار همواره باید برای آن آماده باشند و هنگامی که زمان آن فرا می‌رسد تصمیم بگیرند. حتی اگر انجام ندادن آن آسان‌تر باشد! بالاخره دنیای محتوا همواره در حال تغییر است و چیزی که امروز جواب می‌دهد شاید فردا جواب ندهد.

۳ قابلیت فوق العاده Google Ads که ممکن است از آنها استفاده نکرده باشید

 تبلیغ در گوگل

من کور بودم و حالا می‌توانم ببینم!  زیرا در  Google Ads ابزارهایی پیدا کردم که تحولی بسیار عظیم در کارم ایجاد کرده.

خب، ممکن است این موضوع به همین بزرگی نباشد اما این شانس وجود دارد که با استفاده از 3 ابزاری که امروز در مورد آن صحبت می‌کنیم می‌توانند کمپین‌های تبلیغ در گوگل (Google Ads) شما را مدیریت کنند و آنرا خیلی آسانتر کند و نتایج را بهبود ببخشد.

اجازه دهید شروع کنیم.

Auction Insights در   Google Ads

در حالی که گوگل با سخاوتمندی تمام تعدادی از ابزار خود را برای کمک به شما برای طراحی و مدیریت کمپین‌ها ارائه می‌کند، وقتی زمان برآورد رقابتتان فرا می‌رسد، ابزار زیادی وجود ندارد و ارزیابی رقابتتان ضروری می‌شود.

ابزار Auction Insights یکی از معدود ابزاری است که در دسترس است و وقتی به طور منظم بررسی و استفاده شود، می‌تواند بسیار به شما در تبلیغاتی که استفاده می‌کنید کمک کند.

اساساً، این ابزار به شما اجازه می‌دهد کمپین‌ها را با همدیگر مقایسه کنید و به شما نشان دهد که در کجا بهتر عمل کرده‌اید. همچنین می‌تواند فرصت‌های جدید و بدون استفاده را برای شما به صورت برجسته نشان دهد.

 

Google Ads

در این ابزار شش KPI برای مقایسه کمپین ها با یکدیگر بر اساس رقبایتان وجود دارد:

  1. Impression Share: یک مقیاس برای مشخص کردن اینکه تبلیغات برند هر چند وقت یکبار در مزایده شما نمایش داده می‌شوند.
  2. Average Position: رتبه متوسط آگهی است.
  3. Overlap Rate: نشان دهنده این است که آگهی دیگر تبلیغ کنندگان هر چند وقت یکبار یک واکنش در همان مزایده ای که دیگران هم هستند دریافت می‌کند.
  4. Position Above Rate: هر چند وقت یکبار آگهی تبلیغ کنندگان در یک مزایده به موقعیت‌های بالاتری از آگهی شما نمایش داده می‌شود، وقتی که هر دو تبلیغ در یک زمان نمایش داده شوند.
  5. Top of Page Rate: هر چند وقت یکبار آگهی شما (یا آگهی دیگر تبلیغ دهندگان، بسته به اینکه کدام سطر را نگاه می‌کند) در بالاترین رتبه صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شود.
  6. Outranking Share: هر چند وقت یکبار آگهی شما رتبه بالاتری در مزایده نسبت به دیگر آگهی تبلیغ کنندگان کسب می‌کند یا اگر آگهی شما در چه زمانی نمایش داده می‌شود وقتی آگهی دیگران نشان داده نمی‌شود.

در ادامه چند روش که بوسیله آنها ابزار Auction Insights می‌تواند به شما آگاهی در خصوص کمپین شما بدهد و به شما کمک کند تا مناطقی که باید بهبود یابند را بشناسید و به شما تصویری از مسیر رقابتی تان را می‌دهد:

  • مشخص شدن اینکه رقبایتان ممکن است چه مقدار impression share استفاده میکنند. برای مثال، اگر بدانید که impression share شما 50 درصد است و برای یکی از رقبایتان این مقدار برابر 75 درصد است می‌توانید تخمین بزنید که رقیبتان 50 درصد بیشتر از شما از impression share استفاده می‌کند. بله، عوامل دیگری نیز مانند Quality Score, max bids و غیره نیز وجود دارند اما با این اوصاف این KPI می‌تواند مفید باشد.
  • دریافت یک بررسی سریع در خصوص اینکه شما چقدر خوب توانستهاید کمپین خود را تنظیم کنید. اینکار با نگاه کردن به موقعیت متوسط انجام می‌شود – در اسکرین شات بالا وجود دارد – شما یک موقعیت متوسط 1.2 دریافت می‌کنید که به شما می‌گوید کمپین شما بهتر از بیشتر رقبایتان اجرا می‌شود (pointers-school.co.uk در اینجا رتبه دوم بهترین ها خواهد بود).
  • دیدن اینکه بزرگترین رقیب شما کیست. با بررسی overlap rate. برای مثال، به نظر می‌رسد آگهی های سایت energy-kids.co.uk اغلب اوقات بیشتر از سایت ما نمایش داده می‌شود که این موضوع نشانگر این است که این سایت بیشتر از ما در مزایدات شرکت نموده است.
  • شناسایی کمپین هایی از رقبا که بهتر از ما هستند. این کار با استفاده از Position Above Rate قابل انجام است. در مثال فوق، تبلیغات سایت pointers-school.co.uk فقط در نیمی از زمان جستجو بالاتر از سایت ما نمایش داده می‌شود.

توجه: ابزار Auction Insights فقط برای کمپین های Google Search Network and Shopping موجود است. برای کمپین های Shopping، این ابزار از 3 مقیاس فقط استفاده می‌کند: Impression Share, Outranking Share, Overlap Rate.

Drafts & Experiments در   Google Ads

شاید این ابزار کم استفاده‌ترین و در عین حال با ارزش‌ترین ابزار در دسترس تبلیغات در گوگل شما باشد و پتانسیل افزایش ROI شما را به طور قابل توجهی دارد.

فقط کافیست به سادگی این ابزار را در Google Ads قرار دهید تا به شما اجازه تست کردن متغیرهای مهمی در تبلیغاتتان مانند موارد زیر را بدهد:

  • استراتژی ارائه پیشنهاد
  • صفحات فرود
  • امکان تطابق کلمات کلیدی
  • کپی تبلیغات
  • کلمات کلیدی جدید

چرا باید از ابزار Drafts & Experiments استفاده کنیم؟

اگر چه منافع زیادی در تستهای موجود در این ابزار وجود دارد، ولی در اینجا ما به دو عدد از با ارزشترین منافع این ابزار می‌پردازیم:

  • شما می‌توانید تستهای جدیدی برای کمپین های ایجاد و اجرا کنید بدون اینکه بر روی عملکرد کمپین های اصلی شما اثری بگذارد.
  • شما می‌توانید به آسانی المان های جدید مانند صفحات فرود که ممکن است باعث شکست کمپین شما شوند را با حداقل ریسک و تخصیص درصد کمی از کل ترافیکتان تست کنید.

Google Adsدر اینجا اسکرین شاتی برای بیان قدرت این ابزار وجود دارد.

یک تست برای صفحات فرود جدید نشان می‌دهد که آنها 500 درصد از نرخ تبدیل بالاتری برخوردار هستند و 75 درصد نرخ هزینه به تبدیل کمتری را به همراه دارند. با مقایسه این اطلاعات در طول بازه 6 ماهه و یک تجربه اندک مانند این، هزاران بار شما از دردسر نجات پیدا می‌کنید.

برخی محدودیت های این ابزار که باید به آن توجه کرد عبارتند از:

  • فقط در کمپین های Google Search and Display موجود است
  • این ابزار نمی‌تواند در کمپین های فروشگاهی، نصب برنامه و یوتیوب استفاده شود
  • نمیتوانید از بودجه به اشتراک گذاشته شده استفاده کنید
  • تغییراتی که بر روی کمپین اصلی می‌دهید بر روی آزمایشتان اثری نمی‌گذارد
  • نمی‌توانید استراتژی ارائه پیشنهادات را خودکارسازی کنید
  • نمی‌توانید یک آزمایش در حال اجرا را معلق کنید و فقط می‌توانید آنرا متوقف کنید
  • نمی‌توانید آزمایش قبلی که انجام داده اید را مجدد فعال کنید و باید یک آزمایش جدید دوباره تنظیم کنید

آماده شروع هستید؟

خوشبختانه، حالا شما آماده اجرای یک آزمایش هستید اما صبر کنید، موارد دیگری نیز وجود دارد. چند راهنما است که باید به خاطر بسپارید:

  • اگر بودجه تان محدود بود، برای جلوگیری از توقف طولانی پیش از مشاهده نتایج آماری ایده خوبی است که ترافیک را نصف کنید تا اینکه سهم کمتری را به آزمایش اختصاص دهید.
  • ابتدا با آزمایش کردن مهمترین المان ها شروع کنید – صفحات فرود و استراتژی ارائه پیشنهاد (در بیش از دو کمپین متفاوت) معمولاً انتخاب خوبی برای بیشتر کمپین های کوچک تا متوسط هستند.
  • هر کمپین فقط باید بر روی تست کردن یک متغیر در یک زمان تمرکز کند – دقیقاً برای آزمایش کردن چندین مورد طراحی نشده است.
  • اگر KPI هدفتان چیزی به غیر از نرخ تبدیل است پیش از شروع کمپین آنرا مشخص کنید.

مقاله مرتبط: 10 ترفند برای به دست آوردن کلیک بیشتر در گوگل ادوردز

Google Ads Scripts

به عنوان آخرین ابزار، ما ابزار دیگری را داریم که می‌تواند به طور جدی حجم کاری شما را بکاهد اما اغلب به عنوان اسکریپت شناخته می‌شود.

به سادگی اسکریپت را قرار دهید و کدهای جاوا اسکریپت برای کنترل یا خودکارسازی برخی جنبه های کمپین خود طراحی کنید. شما فقط نیاز به دانش ابتدایی کدنویسی جاوا اسکریپت دارید تا بتوانید از پس این کار برآیید و زمانیکه اولین اسکریپت خود را پیاده سای کردید، یک اسکریپت جدید را به کمپین به آسانی اضافه خواهید کرد.

در ادامه به برخی از موارد رایجی که از این ابزار استفاده می‌شود اشاره شده است:

  • تکمیل آسان یکباره فعالیتهای زمانبر مانند تغییر نام کمپین ها در همه اکانت های شما یا بروزرسانی پیشنهادها در همه کلمات کلیدی شما.
  • صرفه جویی در زمان کپی کردن – به آسانی می‌توانید داده خروجی را از اکانت Google Ads به Google Sheets یا Excel Spreadsheets کپی کنید.
  • ایجاد پیغام های اعلان مهم مانند چک کردن روزانه کارکردن صفحات فرود یا اطلاع از تداخل کلمات کلیدی. (به عنوان مثال برخی کلمات کلیدی منفی از نمایش تبلیغات مهم جلوگیری می‌کنند.)
  • خودکارسازی فعالیت ها – می‌خواهید هر زمان که بودجه تان کاهش یافت کمپین ها معلق گردند تا مجدد بودجه تان به مقدار مناسبی برسد؟ مشکلی نیست با این ابزار امکان خودکارسازی این فرآیند وجود دارد.

برای این که یک کمپین موفق گوگل ادوردز داشته باشید با دپارتمان تبلیغات در گوگل نوین مارکتینگ تماس بگیرید.

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد